Kezdeti lépések Kezdeti lépések

 

Kedves Elsőéves hallgatónk!
 
Az alábbiakban megpróbálunk segíteni abban, hogy a kezdeti lépéseket minél könyebben meg tudja tenni. 
 
Tanulmányi ügyekben a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat a zsinórmérték, ennek előírásai szerint kell eljárnia mind Önnek, mind az Intézménynek. Nem könnyű olvasmány, de érdemes elolvasni, hogy ismerje a jogait és kötelességeit.
 
Az első lépés a beiratkozás lesz, amelyben Ön hallgatói jogviszonyt létesít. Ezt a kar Tanulmányi Osztályán teheti meg, amely a főbejárattól jobbra található. A beiratkozást kizárólag személyesen teheti meg, a pontos időpontot a főmenü oktatási hírei alatt fogjuk közölni. Kérjük, hogy minden vonatkozó iratot hozzon magával a zökkenőmentes ügyintézés érdekében:
  • Személyi igazolvány és lakcímkártya
  • Érettségi bizonyítvány
  • Felvételi értesítő
 
A beirakozás során Ön nyilvántartásba kerül és kap egy EHA kódot (Egységes Hallgatói Azonosító), amellyel a továbbiakban az egyetemen igazolni tudja a kilétét. Ehhez tartozik egy jelszó is, amelyet
  • kérjük tanuljon meg,
  • soha semmilyen körülmények között ne adja meg másnak,
  • kezelje úgy, mint egy jelszót.
 
Ez a kód nem csak tanulmányi ügyekben szükséges, hanem pl. az egyetemi számítástechnikai infrastruktúra használatához is.
 
A beiratkozást követően a tantárgyfelvételt kell megtennie. Ez a megszerzett EHA kód birtokában az Egységes Tanulmányi Rendszerben zajlik. Bejelentkezés után megjelennek a felvehető tantárgyak. Egy tantárgy több időpontban is feltűnik, ez azért van, hogy a hallgatók ki tudják választani a nekik kedvező időpontokat. A gyakorlati tantárgyaknál előfordulhat létszámkorlát is, ami azt jelenti, hogy az adott gyakorlatra több hallgató már nem tud jelentkezni. Tehát a tantárgyfelvételnél is előny a gyorsaság.