Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>git</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>git</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>git</em> cimkéjű tartalom.

Gitre áll át a Microsoft

A Microsoft hivatalos álláspontja eddig az volt, hogy szoftverfejlesztésre a cég saját rendszerét, a Team Foundation Servert (TFS) használja, amely a Visual Studióval szoros együttműködésben képes forráskód-menedzsmentre, projektmenedzsmentre, automatizált build folyamatok végrehajtására és számtalan más feladatra is. A gyakorlatban azonban ez nem épp így volt: csak néhány csapat használta ki teljesen a TFS-t, sok fejlesztői csoport saját egyedi eszközöket készített a mindennapi munkához. [...] A legizgalmasabb kérdés azonban nem ez, hanem a forráskód-kezelés. Ebben ugyanis a Microsoft mérnökei erősen megosztottak - a TFVC (Team Foundation Version Control), a saját, belső használatú Source Depot, a Mercurial és a Git is szóba került. Az erőteljes vitát nem is sikerült megnyugtatóan, konszenzussal zárni, felsőbb döntésre végül a Git lett a nyertes, ez lesz belátható időn belül a Microsoft szabványos verziókezelő megoldása.

A teljes cikk itt olvasható. Az eredeti blogbejegyzés itt található.

 

forrás: hup.hu

10 éves a Git

10 éve annak, hogy Linus a BitKeeper-balhé nyomán nekiállt egy saját verziókövető rendszert létrehozni. A kezdeti kódok elérhetőségét 2005. áprilisának elején jelentette be. A 0.2-es verzióhoz - ami "GIT - the stupid content tracker" néven látott napvilágot - már README is társult.

Az évforduló alkalmából a The Linux Foundation egy interjút közölt Linusszal. Az Atlassian pedig egy interaktív infógrafikát tett elérhetővé, amellyel felidézhetjük az elmúlt 10 év fontosabb állomásait.

Git támogatást jelentett be a Microsoft a Visual Studio-hoz és a Team Foundation Server-hez

Brian Harry ma érdekes bejelentést tett a Developer Tools Blog-on. Az egyik az, hogy a Microsoft Visual Studio támogatni fogja a Linus Torvalds által létrehozott git verziókezelő rendszert. A másik pedig az, hogy a Team Foundation Server is támogatni fogja a git-et, valamint, hogy Team Foundation Service-en mától kezdve már hostolhatók git tárolók.

A tervek szerint a git támogatás a Team Foundation Server következő nagyobb kiadásába kerül majd be. Dátum egyelőre még nincs. A Visual Studio 2012-höz a mai napon megjelent egy közösségi technológiai előzetes git VSIX.

forrás: hup.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>git</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

péntek

24

2017.11.24.
H K Sze Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő