Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Hírek Hírek

Tortával búcsúztatta a Microsoft az IE6-ot

A Microsoft emelkedett hangulatban siratta el az Internet Explorer 6-ot: a böngésző piaci részesedése egy százalék alá esett Amerikában. A cég munkatársainak jókedvét tovább javíthatta, hogy a nagy rivális Google kínos marketingbotránnyal blamálta magát.

 

a cikk a computerworld.hu-n olvasható.

Internetkorlátozás Európa utolsó diktatúrájában

"Miért is nézeget külföldi weboldalakat?!"

Fehéroroszországot (Belorussziát) sokan hívják ma az öreg kontinens utolsó diktatúrájának. Noha amíg emberek élnek Európában, az utolsó kitétel sosem vehető biztosra, az tény, hogy a Lengyelország és Oroszország közé beékelődött államban korántsem mennek úgy a dolgok, ahogy kellene. A (kommunista) szombat során például az állampolgároknak „önként" kell közmunkát vállalniuk, melynek fejében ugyan kapnak fizetést, de azt szintén „önként" fel kell ajánlaniuk a helyi önkormányzatok számára.

a teljes cikk a computerworld.hu-n olvasható.

Kormányhatározat a nyílt fájlformátumról

A kormány karácsony előtt egy nappal alkotott rendelete értelmében nem nyílt forráskódú irodai szoftvereket csak nagyon indokolt esetben, illetve nemzetközi szerződésekből adódó kötelezettség teljesítése érdekében szabad beszerezni a kormány által felügyelt szerveknél.

A cikk a computerworld.hu-n jelent meg.

Elindult az LTE-szolgáltatás a T-Mobile-nál

A több mint két hónapos nyilvános tesztidőszakot követően elindult Magyarország első, kereskedelmi üzemben működő LTE-alapú mobilinternet-hálózata. A Magyar Telekom elsőként Budapestet tervezi lefedni, a későbbi, vidéki fejlesztések a frekvenciakorlátok leküzdése után várhatók.

a cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Könnyen hekkelhetők az újabb routerek

December végén szakemberek szinte az összes, újabban eladott vezeték nélküli routereket érintő sebezhetőséget hoztak nyilvánosságra.A módszert Stefan Viehböck írta le blogjában, illetve egy részletes  dokumentumban. A kutató szerint a sérülékenység a széles körben használt, az informatikában járatlan felhasználók megsegítésére kialakított Wi-Fi Protected Setup (WPS) szabványban található. A WPS-t azért hozták létre, hogy bárki egyszerűen és gyorsan csatlakozhasson a jelszóval védett hálózatokhoz is.

A cikk az index.hu-n jelent meg

Vizsgálja a Microsoft a 64 bites Windows 7 sebezhetőségét

A Microsoft már vizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek szerint Safari böngészőben egy preparált weboldalt megnyitva a Windows 7 operációs rendszer 64 bites változatán "kék halált" lehet előidézni. A dán Secunia biztonsági cég szerint a sérülékenységet távoli kódfuttatásra is fel lehet használni.

A cikk a hwsw.hu-n olvasható.

Túllicitálta a Microsoftot a Google

A Google már nem évi 100 millió, hanem 300 millió dollárt fizet a Firefox fejlesztőjének, nehogy a Bing legyen az alapértelmezett kereső.

A teljes cikk a hwsw.hu-n olvasható.

Vége a Tisztaszoftver programnak

Nem finanszírozza tovább az oktatásban használt Microsoft-licencek megvásárlását az állam, ezt a tételt Magyarország következő évi központi költségvetésébe már nem is tervezték be. Az amúgy is jelentős forráshiánnyal küzdő középiskolák és felsőoktatási intézmények számára a Linux jelentheti az alternatívát. Márciustól csak illegálisan használhatják a Microsoft termékeit, kivéve, ha maguk fizetnek érte.

Tisztaszoftver program, amit még az első Orbán-kormány idején Stumpf István kancelláriaminiszterként indított el eredetileg Campus program néven, oktatási intézmények, tanárok és diákjaik számára biztosított Microsoft szoftvereket, Windowst, Office-t, illetve különböző szervermegoldásokat. A nagy mennyiségben beszerzett, épp ezért kedvezményes licencek díját az állam állta.

A teljes cikk a Computerworld.hu-n jelent meg.

München polgármestere minden EU-s képviselő laptopjára LibreOffice-t vagy OOo-t akar

München - ahol a Linuxra és nyílt forrású szoftverekre váltás a tervezettnél jobban halad - polgármestere, Christian Ude egy nyílt levélben azzal a kéréssel, javaslattal kereste meg Neelie Kroes-t, hogy minden EU-s hivatalnoknak LibreOffice-t vagy OpenOffice.org-ot kellene használnia a laptopján. A polgármester azt ajánlotta az Európai Bizottságnak, hogy tekintsenek példaként Münchenre... A részletek itt.

Magyarországot fenyegeti az Anonymous

Twitter-üzenetben fenyegette meg Magyarországot az Anonymous nevű nemzetközi crackerszerveződés finnországi csapata. Hogy mit, hogy és mikor támadnak majd, arról sejtésünk sem lehet. Az sem biztos, hogy támadnak-e egyáltalán.

A politika szúrja a szemüket


"#Klubradio closed. #Orban & #Fidesz r killin democracy in #Hungary w/their oppressive laws. #Anonymous, rise up: it's time to stop this shit" - olvasható a Klubrádió budapesti frekvenciájának elvesztését fájlaló üzenet az AnonFinland csatornán. Nem sokkal később pedig a következő bejegyzés került ki: "Lulzsleigh warmed up & ready to fly to #Hungary to help our bros down there. #Orban, for ur sake, u better GTFO be4 We get there #tietovuoto", ami magyarul nagyjából annyit tesz: "a Lulz szánja már be van melegítve és kész arra, hogy Magyarországra repüljön hogy az ottani haveroknak segítsen. Orbán, a saját érdekedben tűnj el a fenébe mielőtt odaérünk. #szivárogtatás" Az Index információi szerint a csoport a hatalomkoncentráció ellen tiltakozik.

A teljes cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Hogyan kapták el az amerikai kémrepülőt az irániak

címmel egy cikk jelent meg a computerworld.hu-n.

A nap mondása

A hup.hu-n olvastam:

"Miután kétszer megvágott egyetemen a 220 inkább informatikus lettem."

Ezért nem veszlek fel - avagy mire figyelj egy fejlesztői állásinterjú során

Az utóbbi években jónéhány fejlesztői állásinterjút levezettem, megosztanám a sajnos egyáltalán nem pozitív tapasztalataimat. Elképesztően nehéz manapság jó fejlesztőt találni, pedig az egyetemek, főiskolák elárasztják a piacot friss emberanyaggal. Jelentkezők vannak bőven, de sajnos nagyon kevesen ütik meg a mércét szakmailag, és ezek egy része is elbukik más faktorokon. Olvass tovább, hogy megtudd, mi a baj és hogyan lehetne javítani ezen.

A teljes cikk itt olvasható

Szöveges üzenettel DoS támadás indítható a Windows Phone 7 telefonok ellen

A WinRumors szerint rövid szöveges üzenettel (SMS) újraindulásra kényszeríthetők a Windows Mobile 7.5-öt futtató mobilok. A SMS nem csak újraindulást okoz az áldozat rendszerén, hanem működésképtelenné is teszi a Messaging Hub-ot. Az újraindítás után sem lehet elérni a szolgáltatást. A hírek szerint csak "hard reset" és a telefon teljes törlése segít a problémán. Az "exploitot" több WP 7.5 telefonon is kipróbálták. A hibát jelentették a Microsoft-nak. Javítás egyelőre nincs.

22 rosszindulatú alkalmazást távolított el a Google az Android Market-ből

A múlt héten a Lookout Mobile Security biztonsági csapata 22 rosszindulatú alkalmazást fedezett fel a Google hivatalos online Android piacterén, az Android Market-en. Az alkalmazások legitim alkalmazásoknak látszottak, de fertőzöttek voltak a "RuFraud" malware-rel.

A "RuFraud"-dal fertőzött alkalmazások elindítóinak egyetlen választási lehetőséget kínáltak, a "Next"-et. Aki rábökött, az a számláján emelt díjas SMS terheléssel számolhatott. A Lookout szerint az alábbi országokban előfizetéssel rendelkezőket érintette a probléma: Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Csehország, Lengyelország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Litvánia, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Ukrajna, Észtország, Nagy Britannia, Izrael, Franciaország és Németország. A szakemberek azt becsülik, hogy mintegy 14 ezer alkalommal töltötték le ezeket az alkalmazásokat.

A Google gyorsan reagált a Lookout jelzésére és eltávolította az alkalmazásokat a Market-ből.

A részletek itt és itt.

Megjelent a Qt Creator 2.4.0

Megjelent ma a Qt Creator 2.4.0-s kiadása. A változásokról a changelog, a kijavított hibákról pedig a bugtracker ad felvilágosítást. A 2.3.1-es kiadás óta mintegy 1300 commit született. Részletek a bejelentésben.

Több mint 10 milliárd Android Market letöltés

A Google Mobile Blog újabb Android mérföldkőről számolt be a minap. Az Android telefonok online piacteréről, az Android Market-ről eddig 10 milliárd alkalommal töltöttek le alkalmazásokat az androidos készülékekkel rendelkezők. Szép szám, de ha azt nézzük, hogy milyen ütemben nő ez a szám, az még szebb. A Google szerint jelenleg 1 milliárd app letöltés / hó a növekedés üteme.

A Google, hogy megünnepelje a számot, partnerségre lépett néhány Android-ra fejlesztővel. A partnerség eredményeképpen tegnaptól számítva 10 napon keresztül 10 centért érhető el néhány népszerű alkalmazás - mint például a Minecraft - az Android Market-ből.

A részletek itt olvashatók.

Novo7 - a világ első Android 4.0-s tabletje MIPS processzorral, 100 dollárért

Az Android 4.0-t futtató tablet elérhető Kínában, illetve megvásárolható online az Ainol Electronics-en keresztül. A következő hónapokban elérhetővé válik az Egyesült Államokban és más régiókban is a Leader International Inc., az OMG Electronics Ltd. és más cégek brandjei alatt.

Az új tablet 7 inches kapacitív kijelzővel érhető el, de hamarosna 8 és 9 inches változatban is felbukkan majd. Az összes verzióban megtalálható lesz a WiFi 802.11 b/g/n, az USB 2.0, a HDMI 1.3 és a microSD. A 3D grafikáról a Vivante GC860 GPU gondoskodik.

[ MIPS Technologies, Inc bejelentése | termék weboldal ]

Távolról felgyújthatják a hackerek a HP nyomtatókat?

Egy parancs, és eljön a tűzhalál: egy tegnap napvilágra került jelentés szerint rosszindulatú hackerek mostantól akár tűzvészt is okozhatnak egy nem kellően védett irodában.

A teljes cikk a Technet-en olvasható.

A Microsoft csúnyán leégett

Érthető, hogy a Google után a Microsoft is próbálja minél jobban lejáratni a Sirit, mert látják benne a potenciális veszélyt és tudják, hogy nekik ilyenük nincs.

A Microsoft Research igazgatója, Craig Mundie nyilatkozta le a Forbesnak nemrég, hogy a Siri szerintük egy remek marketing fogás és a Windows Phone 7-ben már több mint 1 éve van ilyen funkció, azaz a TelMe. Erre föl egy ausztrál arc letette a harci bumerángot és felvette videóra, ahogy pár alap dolgot megkérdez a Siritől és a TellMe-től egyszerre. Megdöbbentő égés az eredmény. A TellMe a "10 AM"-et "teen anal"-nak ismerte fel például, tehát még csak arról sincs szó, hogy emberünk teljesen valótlan kifejezésekkel próbálkozott. Íme a  videó!

581 - 600 / 600 tétel megjelenítése.
Tételek oldalanként 20
of 30

Naptár Naptár

vasárnap

18

2018.02.18.
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő