Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Hírek Hírek

A nap mondása

A hup.hu-n olvastam:

"Miután kétszer megvágott egyetemen a 220 inkább informatikus lettem."

Ezért nem veszlek fel - avagy mire figyelj egy fejlesztői állásinterjú során

Az utóbbi években jónéhány fejlesztői állásinterjút levezettem, megosztanám a sajnos egyáltalán nem pozitív tapasztalataimat. Elképesztően nehéz manapság jó fejlesztőt találni, pedig az egyetemek, főiskolák elárasztják a piacot friss emberanyaggal. Jelentkezők vannak bőven, de sajnos nagyon kevesen ütik meg a mércét szakmailag, és ezek egy része is elbukik más faktorokon. Olvass tovább, hogy megtudd, mi a baj és hogyan lehetne javítani ezen.

A teljes cikk itt olvasható

Szöveges üzenettel DoS támadás indítható a Windows Phone 7 telefonok ellen

A WinRumors szerint rövid szöveges üzenettel (SMS) újraindulásra kényszeríthetők a Windows Mobile 7.5-öt futtató mobilok. A SMS nem csak újraindulást okoz az áldozat rendszerén, hanem működésképtelenné is teszi a Messaging Hub-ot. Az újraindítás után sem lehet elérni a szolgáltatást. A hírek szerint csak "hard reset" és a telefon teljes törlése segít a problémán. Az "exploitot" több WP 7.5 telefonon is kipróbálták. A hibát jelentették a Microsoft-nak. Javítás egyelőre nincs.

22 rosszindulatú alkalmazást távolított el a Google az Android Market-ből

A múlt héten a Lookout Mobile Security biztonsági csapata 22 rosszindulatú alkalmazást fedezett fel a Google hivatalos online Android piacterén, az Android Market-en. Az alkalmazások legitim alkalmazásoknak látszottak, de fertőzöttek voltak a "RuFraud" malware-rel.

A "RuFraud"-dal fertőzött alkalmazások elindítóinak egyetlen választási lehetőséget kínáltak, a "Next"-et. Aki rábökött, az a számláján emelt díjas SMS terheléssel számolhatott. A Lookout szerint az alábbi országokban előfizetéssel rendelkezőket érintette a probléma: Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Csehország, Lengyelország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Litvánia, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Ukrajna, Észtország, Nagy Britannia, Izrael, Franciaország és Németország. A szakemberek azt becsülik, hogy mintegy 14 ezer alkalommal töltötték le ezeket az alkalmazásokat.

A Google gyorsan reagált a Lookout jelzésére és eltávolította az alkalmazásokat a Market-ből.

A részletek itt és itt.

Megjelent a Qt Creator 2.4.0

Megjelent ma a Qt Creator 2.4.0-s kiadása. A változásokról a changelog, a kijavított hibákról pedig a bugtracker ad felvilágosítást. A 2.3.1-es kiadás óta mintegy 1300 commit született. Részletek a bejelentésben.

Több mint 10 milliárd Android Market letöltés

A Google Mobile Blog újabb Android mérföldkőről számolt be a minap. Az Android telefonok online piacteréről, az Android Market-ről eddig 10 milliárd alkalommal töltöttek le alkalmazásokat az androidos készülékekkel rendelkezők. Szép szám, de ha azt nézzük, hogy milyen ütemben nő ez a szám, az még szebb. A Google szerint jelenleg 1 milliárd app letöltés / hó a növekedés üteme.

A Google, hogy megünnepelje a számot, partnerségre lépett néhány Android-ra fejlesztővel. A partnerség eredményeképpen tegnaptól számítva 10 napon keresztül 10 centért érhető el néhány népszerű alkalmazás - mint például a Minecraft - az Android Market-ből.

A részletek itt olvashatók.

Novo7 - a világ első Android 4.0-s tabletje MIPS processzorral, 100 dollárért

Az Android 4.0-t futtató tablet elérhető Kínában, illetve megvásárolható online az Ainol Electronics-en keresztül. A következő hónapokban elérhetővé válik az Egyesült Államokban és más régiókban is a Leader International Inc., az OMG Electronics Ltd. és más cégek brandjei alatt.

Az új tablet 7 inches kapacitív kijelzővel érhető el, de hamarosna 8 és 9 inches változatban is felbukkan majd. Az összes verzióban megtalálható lesz a WiFi 802.11 b/g/n, az USB 2.0, a HDMI 1.3 és a microSD. A 3D grafikáról a Vivante GC860 GPU gondoskodik.

[ MIPS Technologies, Inc bejelentése | termék weboldal ]

Távolról felgyújthatják a hackerek a HP nyomtatókat?

Egy parancs, és eljön a tűzhalál: egy tegnap napvilágra került jelentés szerint rosszindulatú hackerek mostantól akár tűzvészt is okozhatnak egy nem kellően védett irodában.

A teljes cikk a Technet-en olvasható.

A Microsoft csúnyán leégett

Érthető, hogy a Google után a Microsoft is próbálja minél jobban lejáratni a Sirit, mert látják benne a potenciális veszélyt és tudják, hogy nekik ilyenük nincs.

A Microsoft Research igazgatója, Craig Mundie nyilatkozta le a Forbesnak nemrég, hogy a Siri szerintük egy remek marketing fogás és a Windows Phone 7-ben már több mint 1 éve van ilyen funkció, azaz a TelMe. Erre föl egy ausztrál arc letette a harci bumerángot és felvette videóra, ahogy pár alap dolgot megkérdez a Siritől és a TellMe-től egyszerre. Megdöbbentő égés az eredmény. A TellMe a "10 AM"-et "teen anal"-nak ismerte fel például, tehát még csak arról sincs szó, hogy emberünk teljesen valótlan kifejezésekkel próbálkozott. Íme a  videó!

601 - 609 / 609 tétel megjelenítése.
Tételek oldalanként 20
of 31

Naptár Naptár

hétfő

19

2018.11.19.
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő