Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>akkumulator</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>akkumulator</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>akkumulator</em> cimkéjű tartalom.

Forradalmian új akkumulátort mutattak be

Az amerikai University of Illinois kutatói olyan, forradalmian új technológiával álltak elő, ami teljesen átalakíthatja a ma használt elemeket és akkumulátorokat. A hagyományos lítium-ion megoldásra építő elemekhez képest kétezerszeres teljesítménynövekedést és harmincszoros méretcsökkenést ígér az új technológia. Az amerikaiak újgenerációs akkujainak töltési folyamata a mérések szerint ezerszer gyorsabb, mint a mai újratölthető elemeknél. Összességében az új elem minden kütyügyártó legmerészebb álmait váltja valóra: nagyon kicsi és könnyű, nagy energiát képes leadni, sokáig bírja, és másodpercek alatt újratöltődik, ami egy mobiltelefon, tablet vagy notebook esetében a sokszorosára emeli a felhasználói élményt, nem beszélve például az elektromos meghajtású járművekről.

A hagyományos li-ion elemek úgy működnek, hogy egy grafitból készült anód, és egy lítium-sóból készült katód közti kémiai reakció tárolja, majd adja le az elektromos energiát. A két sík lapot az új technológia háromdimenziós, porózus felületű anódra és katódra cseréli, amelyek üvegalapon nikkelt, illetve mangán-dioxidot tartalmaznak. Ezáltal a sokszorosára nő az anód és katód felülete, ami több kémiai reakcióval, vagyis nagyobb energiasűrűséggel, és gyorsabb energialeadással és felvétellel jár. Ez megoldja az akkumulátorok eddigi nagy technikai problémáját is, mivel azok vagy nagy energiát voltak képesek leadni rövid ideig, vagy aránylag kisebbet hosszú távon.

Hogy az új technológiával készülő elemek gyártása mennyire bonyolult és drága, arról egyelőre nem adtak ki információt a feltalálók.

forrás:index.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>akkumulator</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő