Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>Névtelen</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>Névtelen</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>Névtelen</em> cimkéjű tartalom.

Hírportált indít az Anonymous

Egyelőre még elég homályos, miként képzelik a független lap működtetését a szerkesztők, de terveik szerint hamarosan indulnak.

Az Anonymous mozgalom nevében tegnap bejelentették, hogy tovább dolgoznak korábbi tervükön, és hamarosan híroldalt indítanak – olvasható a szokásos fórumon, a Pastebinen közzétett, a Your Anon News (YAN) nevében kiadott tájékoztatóban.

A mozgalom a tavasszal kezdte meg kampányát az új hírportál létrehozása érdekében, többek között létrehoztak az erre a célra szakosodott Indiegogo honlapján egy adománygyűjtő oldalt, amelynek segítségével a kezdeti kétezer dolláros tőke mára több mint 54 ezer dollárra szaporodott.

Az Anonymousnál már eddig is létezett egyfajta hírgyűjtő tevékenység, melynek keretében meglehetősen spontán módon tették közé azokat a híreket, tudósításokat közösségi oldalakon, melyekről úgy ítélték meg, hogy a hivatalos média hallgat vagy nem ad nekik elég súlyt. Ezt a tevékenységet kívánják most professzionálisabbá tenni. Céljaik szerint nem egyszerűen hír-összegereblyézésről lesz szó (bár e tevékenység is folytatódik, a weboldal Twitter- és Facebook-integrációval is rendelkezik majd, hogy innen is begyűjtsék az információkat), hanem a szimpatizánsok közreműködésével egyfajta saját hírgyártó apparátust is létre akarnak hozni. Azt is közölték, hogy a lapban nem lesz lehetőség kommentelésre, a fontos, releváns és hiteles információkat keresik, a bulvártémákat mellőzik.

forrás: itcafe.hu

Olasz rendőrséget hekkelt az Anonymous

Olasz nemzetbiztonsági információkat hozott nyilvánosságra az Anonymous nemzetközi hackerközösség, miután keddre virradóra feltörték az olasz rendőrség számítógépes adatbankját és belső levelezési rendszerét, jelentette a hackercsoport a saját olaszországi portálján. A hackereknek összesen 3500 fájlt, közöttük több száz titkos dokumentumot sikerült megszerezni. Az információk egy részét azonnal közölték olasz és nemzetközi portáljaikon.

Ez az első alkalom, hogy az Anonymous az olasz hatóságok kiemelten védett adataihoz jutott hozzá. Megszerezte a rendőrök mobiltelefonszámait tartalmazó listát, a rendőrség tagjainak bérezési táblázatát, a hatóságok által a lehallgatásokhoz használt mikrofonok műszaki adatait, a különböző olasz civil szervezetekről és szélsőséges csoportokról készült rendőrségi jelentéseket.

A hackerek feltörték az utcai tüntetéseken civilben szolgálatot teljesítő és csoportokba beépített rendőrök kartonjait is. Nyilvánosságra hozták a Lyon és Torino közötti nagysebességű vasút olasz szakasza ellen tüntető No Tav mozgalomra vonatkozó rendőrségi dossziét, amely a tüntetők megfigyelésére, valamint a tüntetők és a hatóságok közötti incidensekre vonatkozó adatokat is tartalmazza.

Az Anonymous olaszországi hálózatának egyik tagja a l'Espresso hetilap online kiadásának nyilatkozva pocséknak nevezte az olasz rendőrség biztonsági rendszerét, ami észre sem vette, hogy most az egyszer "nem ő figyeli meg az embereket, hanem a rendőrséget figyelik meg".

forrás: index.hu

Az Anonymous az év embere a Time közönségszavazásán

Ahogyan az utóbbi években már többször megesett, ezúttal is különféle online közösségek és automata klikkelőprogramok háborújává fajult a Time magazin évembere-választása. Az 1999 óta minden évben megrendezett szavazás két fordulóból áll, először az olvasók választanak, aztán a magazin által felkért szakemberek állítják össze az adott év legkiemelkedőbb személyiségeinek listáját. Bár utóbbi számít hivatalos eredménynek, a közönségszavazást is sokan presztízskérdésnek tartják.

Az idei választáson sokáig úgy tűnt, hogy a verseny Erik Martin, a Reddit linkgyűjtő közösségi oldal egyik vezetője, illetve Narendra Modi indiai politikus között fog eldőlni. A szavazás lezárása előtti utolsó éjszaka azonban beindult az Anonymous hekker-aktivista közösség szavazó gépezete, és óránként 14 ezer voksot leadva saját magukra, az utolsó órákban az élre ugrottak, és végül fölényesen, 395 ezer szavazattal nyertek, a redditesek 264 és az indiaiak 259 ezer szavazata előtt (Modi volt egyébként a legmegosztóbb tag a listán, 266 ezer negatív szavazatot is kapott).

a cikk az index.hu-n jelent meg.

Feltörte a szociális hivatal honlapját az Anonymous

Magukat az Anonymous nevű csoporthoz tartozó hackerek feltörték a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal honlapját.

„Számítunk nektek ,amikor szavazunk, számítunk, amikor adózunk és számítunk, amikor vétkezünk. De nem számítunk többé, amikor nekünk van szükségünk rátok. Akkor nincs, kire számítsunk” - áll a weboldalra, a friss hírek közé illegálisan feltöltött szövegben.

A hackerek azt javasolják, hogy a hivatal weboldalára szánt költségeket inkább a rászorulóknak adják.

„Ne kelljen soha támogatásra szorulnunk. De ha igen, állampolgárként legyen elég kérnünk. Ne kelljen könyörögnünk. Az állam ne kegyet gyakoroljon, hanem törlesszen. Sokkal tartoztok nekünk. Nem bocsájtjuk meg,nem felejtjük el, számíthattok ránk!” - olvasható az üzenetben, amelyet a hackerek az Anonymous nevű nemzetközi hálózat nevében írtak alá.

 

Forrás: hir24.hu

Az Anonymous megbénította a brit belügy honlapját

Megbénította vasárnap hajnalra a brit belügyminisztérium internetes honlapját az Anonymous nemzetközi hackercsoport. A Home Office honlapján először az az üzenet jelent meg, hogy az oldal "a nagy adatforgalom" miatt nem hozzáférhető, később azonban a tárca teljesen elérhetetlenné vált a világhálón.

a teljes cikk az index.hu-n jelent meg.

A magyar Anonymous a világrend ellen

Az Anonymous hekkerközösség magyar szárnya a semmiből tűnt elő idén tavasszal, és pár hét alatt egy sor, nagy sajtóvisszhangot verő online akciót hajtott végre. Áldozataik között ott vannak Hoffmann Rózsa és a KDNP ifjúsági szervezetének weboldalai, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az alkotmánybíróság, és a Monsanto biotechnológiai óriáscég magyar kirendeltsége. A csoport után a nemzeti nyomozóiroda és az FBI is nyomoz.

A teljes cikk az index.hu-n jelent meg.

Átírta az alaptörvényt az Anonymous

Átfogalmazta az Alkotmánybíróság honlapján található alaptörvényt néhány hekker, a csoport tagja magukat a magyar Anonymous tagjainak nevezték.

Az Index beszámolója szerint feltételezhető, hogy vasárnapra virradóra írták át az Alkotmánybíróság honlapjáról elérhető alaptörvény szövegét a magukat az Anonymous hackercsoporthoz tartozónak nevező hackerek.

Az internet szabadságáért tüntettek Budapesten

Az internet szabadságáért és a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás, az ACTA ratifikálása ellen tiltakoztak szombat délután mintegy ezren a fővárosban.
A civil mozgalmak által szervezett demonstráció résztvevői az "internetszabadság" jelszót skandálva a Jászai Mari térről a Parlament előtt elhaladva a Garibaldi utcába, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület épülete elé vonultak. A demonstráció egyik szervezője, Marói Ákos elmondta: az ACTA nevű nemzetközi kereskedelmi egyezményt (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), amelynek célja az internetes kalóz-letöltések megfékezése, néhány hete írta alá Magyarország, az Európai Unió azonban még nem ratifikálta. A demonstrálók azt szeretnék, ha a ratifikálás helyett társadalmi párbeszéd indulna a kérdésről, amelyben nemcsak a szerzői jogok tulajdonosainak az érdeke, hanem a kultúra iránt érdeklődőké is megnyilvánulna. Mint mondta, azt tartanák helyesnek, ha egy szerzői jogi védelem alá tartozó mű esetében az első publikálás után öt évvel már nem korlátoznák annak terjesztését.

A teljes cikk az sg.hu-n jelent meg.

Támadás vár a magyar kormányzati oldalakra?

Az Anonymous már a környékünkön jár, az elmúlt napokban már a cseh és a szlovák kormányzati oldalakat is betámadták, mert a két ország aláírta azt az egyezményt, amelyiket Magyarország is.

Csütörtökön a cseh kormány és az ottani szerzői jogvédő hivatal oldalait támadták le hekkerek, szomvat este pedig a szlovák kormány oldala esett el több órára. A két támadás forgatókönyve megegyezett: DDoS akció, azaz túlterheléses ellehetetlenítés történt mindkét, környékünkön történt esetben.

A teljes cikk a technet.hu-n jelent meg.

Nem állt le az Anonymous, folyik a toborzás

Az Anonymous csoport a múlt héten ismét bebizonyította, hogy szinte órák alatt képes komoly fennakadásokat okozni. Ennyivel azonban nem érte be, hiszen folyamatosan toborozza a tagjait.

A teljes cikk itt olvasható.

Magyarországot fenyegeti az Anonymous

Twitter-üzenetben fenyegette meg Magyarországot az Anonymous nevű nemzetközi crackerszerveződés finnországi csapata. Hogy mit, hogy és mikor támadnak majd, arról sejtésünk sem lehet. Az sem biztos, hogy támadnak-e egyáltalán.

A politika szúrja a szemüket


"#Klubradio closed. #Orban & #Fidesz r killin democracy in #Hungary w/their oppressive laws. #Anonymous, rise up: it's time to stop this shit" - olvasható a Klubrádió budapesti frekvenciájának elvesztését fájlaló üzenet az AnonFinland csatornán. Nem sokkal később pedig a következő bejegyzés került ki: "Lulzsleigh warmed up & ready to fly to #Hungary to help our bros down there. #Orban, for ur sake, u better GTFO be4 We get there #tietovuoto", ami magyarul nagyjából annyit tesz: "a Lulz szánja már be van melegítve és kész arra, hogy Magyarországra repüljön hogy az ottani haveroknak segítsen. Orbán, a saját érdekedben tűnj el a fenébe mielőtt odaérünk. #szivárogtatás" Az Index információi szerint a csoport a hatalomkoncentráció ellen tiltakozik.

A teljes cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>Névtelen</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő