Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>antitröszt</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>antitröszt</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>antitröszt</em> cimkéjű tartalom.

561 millió euróra bírságolta a Microsoft-ot az Európai Bizottság

Ahogy arra számítani lehetett, az EU bírságot szabott ki a Microsoft-ra, mert az nem tett eleget maradéktalanul a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban vállalt kötelezettségének.

Az EU bejelentése az indoklással itt olvasható.

Előzmények:

forrás: hup.hu

 

Március végén megbírságolhatja az EU a Microsoft-ot

  A Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az EU bírságot tervez kiróni a Microsoft-ra még e hónap vége előtt. A Microsoft még tavaly nyáron ismerte el, hogy nem tett eleget maradéktalanul a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban vállalt kötelezettségének. A vállalat technikai hibát emlegetett. Szeptember végén már volt arról szó, hogy az EU bírságolásra készül. Azóta nem történt semmi, de a téma ismét felszínre került. Az EU illetékes szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést. A Reuters forrásai szerint a bírság tetemes lehet, mert nem ez az első alkalom, hogy a redmondi cég nem (megfelelően) teljesítette az EU rendeletét. A részletek itt olvashatók.

 

forrás: hup.hu

Windows 8 - figyelemmel kíséri a EU a böngészőkérdést

A Microsoft új operációs rendszere kapcsán kitört legutóbbi vitára már az Európai Unió is felfigyelt és árgus szemmel nézi, hogy a tengerentúli óriáscég stratégiája okot ad-e a beavatkozásra.

Mint ismert, a napokban hírben és összefoglaló cikkben is beszámoltunk arról, hogy a Mozilla kifogásolta a Microsoftnak azt a döntését, amelynek eredményeként jelentős nehézségekbe ütköznek azok, akik az ARM chipekre kifejlesztett operációs rendszeren saját böngészőt szeretnének elrajtoltatni. A kritikát hamarosan a Google illetékesei is megismételték, kiemelve, hogy ezzel a szoftvercég kizárólag saját fejlesztése előtt nyitja meg a szükséges kapukat, a többiek kívül rekednek majd. A Windows RT alatt ugyanis a hagyományos asztali felületen (Classic Mode) nem, az új Metro felületen pedig komoly korlátokkal lesz lehetséges alternatív böngészőket elkészíteni, ezzel pedig gyakorlatilag egyszemélyesre szűkül le az utóbbi években kibővült mezőny.

A cikk az sg.hu-n jelenet meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>antitröszt</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

csütörtök

19

2019.09.19.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő