Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>automotive</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>automotive</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>automotive</em> cimkéjű tartalom.

Megérkezett és letölthető az Automotive Grade Linux első kiadása

A The Linux Foundation bejelentette, hogy megjelent a "connected" autókba szánt Linux-alapú szoftverstack, az Automotive Grade Linux első publikus kiadása. Az AGL a Tizen IVI-re épül, HTML5-ben és JavaScript-ben készült alkalmazásokkal kiegészülve nyújt egy nyílt referenciaplatformot az autógyártó cégek számára.

Az AGL-t bárki szabadon letöltheti, a fejlesztői közösséghez bárki csatlakozhat.

Részletek a bejelentésben.

forrás: hup.hu

Készül a hosszanfriss autós Linux

Megoldaná az autós rendszerek frissítésének kérdését az új kezdeményezés. Az autós Linux-disztribúció hosszútávú támogatást és rendszeres update-eket kapna, a gyártóknak nem egyenként kellene a fejlesztés költségeit viselni.

Az autóipar nagyon lassan reagál a számítástechnikai innovációra. Ennek elsődleges oka, hogy a termékéletciklusok az informatikához viszonyítva nagyon hosszúak, egy autót rendszerint 6-8 évig tartanak kínálatukban a gyártók, így a friss megoldások akár egy modell gyártásának végére is látványosan elavulhatnak. A helyzeten az autógyártók hozzáállása sem segített, a különböző egyedi fejlesztésű megoldások között minimális funkcióbeli átfedés, illetve együttműködés jött létre.

Automotive Grade Linux

A jég azonban fokozatosan megtörik, a nagyméretű színes érintőkijelzők a felső kategóriákban már általánossá váltak és lassan lejjebb is szivárognak. A nagy gyártók mint a Ford, a General Motors és a BMW pedig fokozatosan megnyitják alkalmazásprogramozási interfészeiket külső fejlesztők előtt. Ebbe a trendbe illeszkedik bele egy új kezdeményezés, amely az autókban használható egységes operációs rendszer létrehozását célozza. Az egységes platformra lenne igény, egyrészt a külső alkalmazásokat nem kellene minden gyártóhoz újra és újra az alapoktól megírni, másrészt a szoftver frissen tartásának költségeit sem egyenként viselnék a gyártók - ehhez azonban jól karbantartott, folyamatosan frissülő, hosszú támogatási ciklussal bíró rendszer kell.

forrás:hwsw.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>automotive</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

csütörtök

19

2019.09.19.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő