Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>car electronic</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>car electronic</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>car electronic</em> cimkéjű tartalom.

Kockázatot jelenthetnek a hálózatba kötött autók

A közeljövőben a telefonok és a televíziók után az autók, a kávéfőzők és más eszközök is "okossá" válhatnak. Az új lehetőségek egyúttal új kockázatokat is jelentenek.

Christie Dudley, a Santa Clara University IT-biztonságkutatója az autókba 3-4 év múlva beépítendő, Digital Short Range Communication (DSRC) technológián alapuló rendszerektől tart. A DSRC-re épülő megoldások azon túl, hogy biztonságosabbá, gyorsabbá és rugalmasabbá teszik a közlekedést, hiszen tájékoztatják a vezetőt a meglévő és a kialakuló dugókról, útépítési munkákról, komoly problémákat is okozhatnak. A DSRC-rendszerek hatótávolsága 380 méterig terjed és lehetővé teszik nem csak a járművek közötti, hanem a gépkocsik és az infrastruktúra közötti kommunikációt is. Így például az útpadkában elhelyezhet egység közvetve jelezheti az autósnak az esetleges közeli útlezárást, aki másik sávba válthat vagy alternatív útvonalat kereshet.

"A DSRC bevezetésének és alkalmazásának egyik fő oka a biztonság" - emelte ki a szakember. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a halálos kimenetelű autóbalesetek 25 százalékát meg lehetne előzni, s ebben ez a technológia is főszerepet játszhatna azáltal, hogy figyelmeztető feliratokat vagy hangjelzéseket közvetít a vezetőknek. Michigan államban több ezer gépkocsi bevonásával tesztelték a technológiát. Miután ez a próbaidőszak lezárul, a DSRC zöld utat kap. A következő 3-4 évben ezek a rendszerek az új járművek alapfelszerelései közé tartoznak majd, a projektben az összes nagy amerikai, európai és ázsiai gyártó részt vesz, s már a szükséges hardverek is készülnek. Németországban már alkalmazzák a DSRC-t, míg az Amerikai Egyesült Államok közlekedési minisztériuma még fontolgatja, hogy kötelezővé teszi a használatát.

a teljes cikk az sg.hu-n jelent meg.

Automatikus frissítésre vált a Mercedes

Visszahívás helyett automatikus frissítéssel oldja meg a sürgős és kevésbé sürgős szoftveres problémákat a Mercedes rendszere.

A Mercedes mbrace2 névre keresztelt autós rendszere már automatikus frissítési megoldással is rendelkezik - jelentette be a vállalat a múlt héten lezajlott New York-i nemzetközi autószalonon. A tavasz folyamán megjelenő új rendszer számtalan újdonságot tartalmaz, így Facebook, Yelp és Google Local Search integrációval is rendelkezik, a gyártó azonban további alkalmazásokat is fejleszt a platformra.

A cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Konnektorba dugható a Mi autónk

Bemutatkozott Genfben a Swift Range Extender és a G70.

Kevés alacsonyabb presztízsű autó mászkál a hazai utakon, mint a Suzuki Swift. A régiek a törékeny kasztni miatt, az újak pedig a nulla százalékos önerővel vásárló hitelbuktások okán kapják a savat. Pedig a Swift jó, főleg akkor, ha valaki egy fillérrel sem szeretne többet költeni az autójára, mint amennyit feltétlenül szükséges. De sokan inkább járnak 20 éves német dízellel, amit 700.000 km-ről tekertek vissza 163.000-re, semmint beüljenek egy félmilliós, 10 éves, klímás Swiftbe, aminek csak akkor látják a motorterét, ha szélvédőmosót kell tölteni a tartályba. Ez tehát jóféle hazai mentalitás, ami szerencsére fikarcnyit sem befolyásolja a gyártást, így örülünk neki, hogy az elektromos Swift Range Extendert is megcsodálhatják a Genfi Autószalonra kilátogató érdeklődők.

A cikk a technet.hu-n jelent meg.

A közlekedési forradalom érdeklődés hiányában elmarad?

Sokak vélekedtek úgy 2011-ről, hogy ez az év lesz a tisztán elektromos hajtású autók forradalmának kezdete. Bizonyos szemszögből talán igazuk is volt, de 2012 elején érdemes megvizsgálni, mi a helyzet ezen a téren.

A cikk a computerworld.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>car electronic</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő