Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>censure</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>censure</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>censure</em> cimkéjű tartalom.

Az internet ellenőrzése rosszabb, mint a cenzúra

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) nevű szervezet évek óta dokumentálja az online cenzúrával kapcsolatos eseteket és a digitális eszközök segítségével megvalósított ellenőrzéseket. Napjainkban egyre több olyan ügy válik ismertté, amelynek aggodalmakra adhat okot.

Jillian York az EFF egyik vezetője, korábban a Harvard Berkman Center for Internet and Society nevű intézet kutatójaként dolgozott. A szakember vélekedése szerint az internet szabadsága egyre inkább veszélybe kerül, a helyzet folyamatosan romlik és lassan a nyugati kormányok is elveszítik a szavahihetőségüket. "Sajnos rossz irányba mozdultak el a dolgok, mert a kormányok új módszereket találtak a véleményszabadság elnyomására. Ma már koránt sem arról van szó, hogy egy kabinet blokkolja egy oldalhoz a hozzáféréseket, az aktivisták pedig kerülőutat találnak. Amennyiben Kínát emeljük ki, akkor látható, hogy ott az internetes cégek együttműködnek a kormánnyal a kellemetlennek minősülő tartalmak cenzúrázásában. Nem csak arról van szó, hogy egyszerűen elrejtik ezeket a tartalmakat, hanem egyszerűen törlik a velük kapcsolatos összes véleményt is."

A teljes cikk az sg.hu-n jelent meg.

A Facebook és Kína veszélyezteti a szabad webet

A Google keresője még akkor született, amikor a webes információk teljesen szabadok voltak és rendelkezésre álltak bárki számára. Manapság viszont az internet egy sokkal zártabb, korlátozottabb környezet, ahol a legtöbb adat el van zárva a nyilvánosság elől.


“Az a típusú környezet, amiben kifejlesztettük a Google keresőt, önmaga volt az ok, amiért keresőmotorra volt szükség, hiszen a web teljesen nyitott volt. Amint túl sok szabály jön létre, ez a nyitottság megszűnik és az innováció megfullad” - fejtette ki a brit Guardiannak adott interjújában Sergey Brin. A vasárnap megjelent interjúban a Google társalapítója számos olyan támadást sorolt fel, amik veszélyeztetik a szabad webet. Ide sorol mindenféle kormányzati cenzúrát, megfigyelést, az adatvédelem okán túlzó intellektuális tulajdonvédelmet, illetve a kommunikációs portálokat, amik ugyan a webet használják, de kombinálják azt a korlátozó vállalati ellenőrző mechanizmusokkal.

A cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Letiltja a külföldi weboldalakat Irán

A helyi felhasználók a jövőben csak korlátozottan érhetik el a külföldi honlapokat és szolgáltatásokat. A Google, a Hotmail és a Yahoo lesznek az iráni cenzúra első áldozatai.

Az International Business Times tudósítása szerint Reza Taghipour iráni információ- és kommunikációtechnikai miniszter bejelentette: augusztustól minden helyi internetszolgáltató kizárólag az ország belső internetjéhez férhet majd hozzá. A külvilágtól való hermetikus elzárás első szakasza májustól valósul meg, ekkortól blokkolják a Google, a Google Plus, a Gmail, a Hotmail, a Yahoo és más népszerű kereső-, illetve levelezőszolgáltatások elérését. Ezeket helyi platformokkal helyettesítenék. Az iráni e-mail szolgáltatás használatához mindenkinek regisztrálnia kell magát és meg kell adnia a nevét, a címét és az azonosítószámát. Erre a célra már létre is hoztak egy oldalt.

A cikk az sg.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>censure</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő