Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>chrome cast</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>chrome cast</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>chrome cast</em> cimkéjű tartalom.

A Google megöli a tévét

Sokan fognak örülni a Google szerdai bejelentésének, de a Microsoft, a Mozilla, az Apple nem lesz közöttük. A keresőcég bemutatta a Chromecast nevű eszközt, amivel videókat, zenék, képeket és szinte bármilyen más webes tartalmat sugározhatunk a tévé kijelzőjére. A hangsúly az egyszerű használaton van, és a látottak alapján azt sikerült is megoldani. A kütyü segítségével még könnyebb lesz függetleníteni magunkat a kábeltévés cégektől, hogy csak a webről és online szolgáltatások segítségével szórakozzunk.
Nyitott kapu a tévékészüléken

A csupán 35 dolláros (közel nyolcezer forintos) Chromecast nagyjából akkora, mint egy pendrive, és a tévé HDMI portjára kell csatlakoztatni. Felcsatlakozunk vele az otthoni wifi hotspotunkra, és innentől kezdve már szinte nincs is semmi dolgunk. A számítógépen a Youtube weboldalán lesz a lejátszó fölött egy Chromecast-gomb, és ennek megnyomása után a pc-n megnyitott videó a tévén is elindul. A tévén felbukkanó videó persze nem a számítógépünkről továbbítódik a tévére, a Chromecast közvetlenül az internetről tölti le azt. A lejátszást azonban a pc-ről vezérelhetjük. Ugyanez működik az iOS-es és androidos eszközökön futó Youtube-appokkal is, sőt a vezérlést egyik app/eszköz átadhatja a másiknak.

Mivel a Google más cégeknek is lehetővé teszi a Chromecast használatát, a Netflix videotékájának és a Pandora online rádiójának a tartalmait is tévére lehet sugározni a kütyü segítségével. A későbbiekben más tartalomgyártók is beleprogramozhatják a weboldalukba ezt a funkciót. De már most van egy kísérleti (béta) eszköz, amivel szinte bármit a tévére továbbíthatunk: ez a Chrome böngésző egyetlen megnyitott lapját tudja átküldeni a készülékre.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a tévégyártók mit szólnak ehhez az egészhez, hiszen a Google az ő játékukba is belerondított. Egy ilyen kiegészítő mellett nem biztos, hogy megéri dollármilliókat beleölni az okostévé platformok fejlesztésébe. Hiszen bárki kiválthatja a tévébe beépített funkciókat a szabad HDMI portra ráköthető eszközzel. Azt viszont már most kijelenthetjük, hogy a felhasználók jól járnak a Google-féle megoldással. Így új tévé vásárlása nélkül, csupán az olcsó kiegészítő lecserélésével lehet majd fejleszteni az intelligens funkciókat. Sokkal egyszerűbbé válik a webes tartalmak tévés megjelenítése, az okostévék többségének ugyanis szörnyű az interfésze.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az alepvetően webes hirdetésekkel foglalkozó Google már megint egy saját hardverrel rukkolt elő. Egy huszárvágással megoldotta, hogy együttműködő partnerek bevonása és véget nem érő mítingelések nélkül is a tévé képernyőjére tudjon kerülni, ami minden másnál vonzóbb terep a hirdetők számára. Ráadásul egy olyan szabványos porton, a HDMI csatlakozón keresztül lépett a nagy kijelzőkre, aminek a használatát egyik gyártó sem tudja megakadályozni.

a cikk az index.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>chrome cast</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő