Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>chromebook</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>chromebook</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>chromebook</em> cimkéjű tartalom.

Két új Chromebookot mutatott be az Asus

A Samsung és a Lenovo után az Asus is óriási piacot lát a Chromebook készülékekben, így most két újdonsággal bővítették a kínálatukat. A C200 és a C300 között mindössze a képernyő mérete jelent majd különbséget, hiszen míg előbbi egy 11,6″-es megjelenítőt kapott, addig utóbbi 13″-en jeleníti meg a tartalmat.

Mindkét újdonság 10 órán át működik egyetlen töltéssel, illetve a repertoár részét képezi a WiFi  802.11ac és a Bluetooth 4.0 is. Megtaláljuk a készülékházakon a HDMI csatlakozót, illetve van USB 2.0 és USB 3.0 port is. Az alig 20 mm vékony modellek 100 GB-os Google Drive tárhellyel kerülnek forgalomba, a legolcsóbb verzióért pedig 250 dollárt kér a gyártó.

forrás: wikitech.hu

Érintőkijelzős Chromebook az Acertől

Új, olcsó Chromebookkal állt elő az Acer, először kínálva érintőkijelzővel felszerelt alternatívát a Google 1300 dolláros Pixele mellé. A nagyrészt a C720-800-ból ismert hardverrel érkező C720P ráadásul ezer dollárral kedvezőbb áron, 300 dollárért kerül majd a boltokba várhatóan december elején.

Akiknek mindenáron érintőkijelzős Chromebookra fájt a foguk, eddig egyetlen lehetőségük a Google Pixel volt, amelyet 1300 dolláros ára viszont sokak számára elérhetetlen távlatokba helyezett. Az Acer azonban jó hírrel szolgálhat a hasonló helyzetben lévők vélhetően nem túl népes csoportjának, a vállalat ugyanis bejelentette saját, C720P névre hallgató, érintőkijelzős Chromebookját, amely csaknem ezer dollárral olcsóbb mint a Google készüléke.

A C720P-ben található hardver persze nem közelíti meg a Pixelét, ugyanakkor 300 dollárért erre senki nem is számított, arra azonban sokkal inkább, hogy a notebookban jórészt annak hagyományos kijelzővel felszerelt elődje, az októberben bejelentett C720-800 paraméterei köszönnek majd vissza. Emellett ahogy a legtöbb Chromebook esetében, a C720P-hez is jár a 100 gigabájt ingyenes Google Drive tárhely két év erejéig.

A készülékben egy Haswell architektúrára épülő Intel Celeron 2955U processzor ketyeg, ami mellé 2 gigabájt DDR3 RAM került. A kijelző 11.6 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontással és LED háttérvilágítással, a belső tárhely pedig 32 gigabájt flash memória, ami kétszerese a gyártó C720 sorozatában megszokott 16 gigabájtnak. Mindez egy aránylag kényelmesen hordozható, kevesebb mint 2 centiméter vékony házban kapott helyet, és az egész gépé csupán 1,35 kilogrammot nyom. A C720P-n egy beépített HD webkamerát, egy USB 3.0 és egy USB 2.0 csatlakozót, és egy HDMI-portot is találunk, továbbá 802.11a/b/g/n szabványú Wi-Fit.

A vállalat szerint az akkumulátor akár 7,5 órát is kibír egyetlen feltöltéssel, valamint a készüléknek mindössze 7 másodpercre van szüksége, hogy kikapcsolt állapotból munkára készen álljon, ami után, ahogy azt a hasonló notebookoktól megszoktuk, a Chrome OS legújabb verziójával találjuk szembe magunkat. Ezen a felhasználók az érintésvezérlés segítségével a hasonló felületekről megszokott rábökésekkel, elhúzásokkal és pinch-to-zoom gesztusokkal is navigálhatnak.

Az Acer C720P érintőkijelzős Chromebook megjelenését nem meglepő módon az ünnepekre időzítették, az december elejétől lesz kapható az Amazon és a Best Buy kínálatában, valamint a gyártó saját online boltjában.

forrás:hwsw.hu

HP-jövő a Microsoft és az Intel nélkül?

A Hewlett-Packard több mint elégedetlen a Microsoft és az Intel stratégiájával. Meg Whitman vezérigazgató közvetlen vetélytársaknak nevezte a két céget és változásokat helyezett kilátásba.

Sokáig úgy tűnt, hogy a HP számára egyszerű a sikerrecept: jó teljesítményű és megfelelő árazású asztali számítógépeket és laptopokat kell piacra dobni. Az operációs rendszer Windows legyen, míg a processzorokat az Intel szállítsa. Azonban a Wintel-piac az elmúlt években drasztikusan megváltozott. Dion Weisler, a Hewlett-Packard személyi rendszerekért és nyomtatási részlegéért felelős elnöke a társaság biztonsági elemzőinek tartott tanácskozáson kifejtette: a piac napjainkban többet változik, mint az elmúlt 30 évben, amióta ő az iparban dolgozik összesen. Amennyiben valaki régen a Wintelre támaszkodott és a Wintel szabályait betartva játszott, akkor elég pontosan előre lehetett jelezni az eredményeket, minden meglehetősen kiszámítható volt. De most egy olyan új világ van, amiben különböző operációs rendszerek, új architektúrák, új processzorok, új grafikus magok és alrendszerek vannak.

A menedzser tolmácsolta Meg Whitman szavait: a HP a hagyományos, komoly profitot hozó piacain kénytelen jelentős zavarokkal szembenézni. A Wintel-alapú eszközöket agresszív módon ARM-alapú PC-k és mobil készülékek váltják le, utóbbiakon pedig a vetélytársak operációs rendszerei futnak. Az eddigi hosszú távú partnereknek számító Intel és Microsoft egyre inkább a HP közvetlen konkurensévé válik. Ebben a folyamatban különösen a kínai piac játszik nagy szerepet.

"Kínában több táblát adnak el, mint az Amerikai Egyesült Államokban... és a többségükön nem Windows operációs rendszer fut" - emelte ki az üzletember. Weisler közölte: a HP jelenleg főként a Microsoft, a Google és az Ubuntu operációs rendszereivel dolgozik. A nemrég bemutatott Chromebook 11 készüléket a Google mérnökeivel közösen alkották meg. Emellett Indiában is fontos szerződést kötöttek, ott Ubuntuval ellátott eszközöket fognak szállítani. Ugyanakkor a klasszikus PC-piacot sem akarják elhanyagolni, hiszen mégis egy 170 milliárd dolláros piacról van szó, amely viszont egyre csökken. "A hagyományos PC-piac gyorsabban zsugorodik, mint amire számítottunk" - ismerte el végül a HP vezetője.

forrás: sg.hu

Jól fogy az Acer Chromebookja

Az amerikai szállítások 5-10 százalékát teszi ki az Acer C7, a tajvani gyártó első Chrome OS-t futtató számítógépe. A sikerben nagy szerepe van a roppant alacsony, 200 dolláros árnak is.
A novemberben megjelent Acer C7 kétszáz dolláros végfelhasználói áron került forgalomba, az apró gép iránti kereslet azonban a gyártó minden várakozását felülmúlja. Az Acer elnöke, Jim Wong a Bloombergnek adott nyilatkozatában elmondja, hogy az amerikai piacra irányuló szállításoknak havonta 5-10 százalékát teszi ki a C7, ráadásul ez az arány hosszabb távon is stabilnak ígérkezik. A Chromebook sikerességét a cégvezető a Windows 8-cal állítja párhuzamba: "A Windows 8 továbbra sem sikeres. A teljes piac nem tért vissza a növekedéshez, ez egy elég egyszerű mércéje annak, hogy sikeres-e [az új rendszer] vagy sem." Az Acer saját eladásai még a teljes piacnál is jobban, 28 százalékkal zsugorodtak a negyedik negyedév során.

A cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Az Amazon sláger laptopja... a linuxos Chromebook?!?

A ZDNet egyik cikke szerint az Amazon idei telének slágere a Chromebook. Steven J. Vaughan-Nichols azt boncolgatja, hogy mi lehet ennek az oka. Egyrészt az ára. A listaára 249 amerikai dollártól indul. Másrészt a könnyű kezelhetősége. Aki tud böngészőt használni, az tudja használni a Chromebook-ot. Emellett a ZDNet-esek azt is észrevették, hogy a Chromebook valóban jól használható mindennapi munkához...

A részletek itt olvashatók.

forrás:hup.hu

ARM-alapú az új Chromebook

Meglepőt húzott a Google, a Chromebook hétfőn bemutatkozó új kiadásából kitúrta az Intel processzorait, helyükre a Samsung vadonatúj, nagy teljesítményű ARM lapkája került. A gép ára is szinte megfeleződött, kérdés, használható maradt-e a teljesítmény.
 

Bemutatkozott a Google Chromebook következő kiadása, a legnagyobb változást a processzorarchitektúra és azzal összefüggésben az ár jelenti. A kezdeti Intel Atom-alapú gépek után ugyanis mobil Celeronok kerültek a Chromebookokba, a hétfőtől elérhető új gépet azonban ARM lapka hajtja, ráadásul a Samsung vadonatúj, sehol máshol nem elérhető kétmagos Exynos 5 Dual lapkája.

Az új Chromebook 11,6 hüvelykes kijelzőt kapott, tömege pedig 1,1 kilogramm - ebben a méretosztályban ez nem számít különösen könnyűnek, ennyit nyom az ASUS Zenbook UX21A is és a kisebbik MacBook Air is. A Google bejelentése szerint a gép mintegy 6,5 órás akkus üzemidővel bír. Független tesztek egyelőre nem állnak rendelkezésre, de ez az üzemidő az ARM-alapokat tekintve nem számít lenyűgözőnek. Az ARM-os lapka egyik előnye azért, hogy a gép sem ventilátorral, sem egyéb mozgó alkatrésszel nem rendelkezik.

forrás: hwsw.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>chromebook</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

csütörtök

19

2019.09.19.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő