Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>dart</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>dart</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>dart</em> cimkéjű tartalom.

Megérkezett a Dart 1.1

Megjelent a Google saját fejlesztésű, nyílt forrású programnyelvének legújabb verziója. A JavaScript leváltását célzó Dart 1.1-es, azaz második stabil változatával a keresőóriás jelentős teljesítménynövekedést, és számos új funkciót ígér.

Két hónappal az első stabil Dart SDK megjelenését követően a Google kiadta a fejlesztőkészlet továbbfejlesztett, 1.1-es verzióját. A cég szerint a frissítésnek köszönhetően a Dart2js funkcióval már legalább olyan jól, vagy még jobban teljesítő JavaScript kód generálható, mint az eredetileg nem Dartban íródott változat. A Richards benchmarkon a nyelv 1.1-es változata mintegy 25 százalékkal jobban teljesít elődjénél, a FluidMotion teszt eredményei pedig megduplázódtak

A Google szerint az új verzió nemcsak a végfelhasználóknak biztosít majd gyorsabb élményt, de a fejlesztők dolgát is nagyban megkönnyíti. A keresőóriás már hónapok óta dolgozik a Dart teljesítményének javításán, ezért különösen figyelemre méltó, hogy a stabil változat megjelenése után is képes hasonló növekedést elérni. Mindezek mellett a Dart Editor is átesett némi ráncfelvarráson, többek között továbbfejlesztett debugging funkcióval, valamint jobb kódkiegészítéssel is felszerelték, mindezek mellett pedig a szerkesztőfelület teljesítménye is javult.

A vállalat, látva az egyre növekvő igényt a Dart szerveroldali megoldásaival kapcsolatban, ezt a területet sem hagyta érintetlenül és kiterjedtebb támogatással látta el, ami így már magába foglalja a nagyméretű fájlok kezelését, másolását, illetve a terminálinformációkat is. Az 1.1-es verzió - ami a fejlesztők weboldaláról szabadon letölthető - emellett UDP-támogatást is kapott, amelynek segítségével a fejlesztők szerint sokkal hatékonyabb médiastreaming alkalmazások írhatók.

A Google saját fejlesztésű, nyílt forrású programnyelvét, a Dartot elsősorban az egyre problémásabb JavaScript leváltására hozta létre. Első változatát még 2011-ben mutatta be, tavaly novemberben pedig első stabil verziója is megjelent. 2013 decemberében a keresőóriás úgy döntött, szabványosítja a Dartot, amelynek jövője így az Ecma International kezébe kerül, és hamarosan a Chrome mellett más böngészők is implementálhatják azt. A Google mellett a Microsoft és a Mozilla is létrehozta saját JavaScript alternatíváját, a TypeScript és az asm.js formájában.

forrás:hwsw.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>dart</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

csütörtök

19

2019.09.19.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő