Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>energiaelosztás</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>energiaelosztás</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>energiaelosztás</em> cimkéjű tartalom.

Okos energiaelosztók

Az egyik aljzat olyan, mint a másik? Régebben ez így volt, de az új, intelligens áramelosztó rendszerek (power distribution unit, PDU) több kiegészítő funkcióval is rendelkeznek. A legújabb modellek mérik, kapcsolják és felügyelik a továbbított áramot, szükség esetén akár az egyes aljzatokét külön-külön is.

Nagyon fontos, hogy a PDU pontosan megfeleljen az egyedi igényeknek.

Az adatközpontokra is a jól ismert megoldás vonatkozik: az elektromos áram egyszerűen csak jön az aljzatból. De egyre inkább jellemző, hogy az áramot nem egy egyszerű, tisztán mechanikus elosztósáv továbbítja a szerverekhez és egyéb berendezésekhez, hanem egy áramelosztó egység (PDU) osztja tovább. Egyszerűen fogalmazva a PDU-k intelligens elosztók, konfigurációjuktól függően képesek mérésre, kapcsolásra, riasztások küldésére, bizonyos esetekben akár az egyes aljzatok esetében külön-külön is. A PDU-k egyre inkább alapfelszereltségnek számítanak az adatközpontokban, amit a működtetők és fenntartók energiahatékonyság-növelési törekvései is elősegítenek. A környezetvédelmi előnyök mellett ez természetesen rengeteg pénzt megtakarítását is jelenti.

Az energiatakarékosság a törvényben

Németország kormánya a költségvetést kiegészítő törvényben az idei évtől kezdve csak akkor biztosít adó-felsőhatárt az energia- és elektromossági adóval kapcsolatban, ha a vállalatok hozzájárulnak az energiatakarékossághoz. Minden esetben adatot kell szolgáltatni pl. arra vonatkozóan, hogyan változott az energiafogyasztás az optimalizálási időszakban. Különösen az ilyen esetekben a PDU-k tökéletes eszközök, hiszen pontos áramfogyasztási értékekkel szolgálnak az egyes fázisokról, telepítési helyekről, szerverszekrényekről, akár a szerverek szintjéig is. Manapság a legtöbb adatközpontban PDU-kat szerelnek minden szekrényrendszerbe; ezek legegyszerűbb változatai mindössze több kimeneti pontra osztják el az áramot. Ezek a rendszerek jelentik a legolcsóbb megoldást, de bonyolultabb funkciókat nem kínálnak. A helyi villamossági boltban beszerezhető elosztókhoz képest csak a megjelenésben van különbség, hiszen ezeket általában a szekrénygyártók különleges méreteihez és telepítési elképzeléseihez igazítják. Bizonyos alkalmazási területeken ez elegendő is lehet, például amikor a csatlakoztatott terhelés igen statikus, és elég a berendezés típustáblájára egy pillantást vetni a fogyasztás megállapításához.

a cikk a computerworld.hu-n folytatódik.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>energiaelosztás</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő