Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>eu</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>eu</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>eu</em> cimkéjű tartalom.

Kiegyezett a Google és az EU

Jelölni fogja a saját szolgáltatásokból származó "rich" információk megjelenését a Google, mellettük pedig három, külső szolgáltatóktól származó tartalomnak is meg kell jelennie - Európában. A keresőóriás kinyitja az AdWords adatokat is, az AdSense-szerződés szövege pedig kevésbé korlátozza majd a kiadókat.

 

Jogilag kikényszeríthető kötelezettséget vállalt magára a Google az európai versenyjogi hatósággal szemben. A mindkét fél által elfogadott (eljáráson kívüli) egyezség szerint a Google korlátozza saját szolgáltatásainak integrációját a kereső felületébe és nagyobb teret biztosít a versenytársak hasonló szolgáltatásai számára. A Google által vállalat módosítások eredményességét egy hónapig a versenytársak és az EU is vizsgálja, majd a visszajelzések nyomán születik végső döntés arról, hogy ez a megoldás elfogadható, vagy szükség van további lépésekre is. A végrehajtást, az egyezmény betartását harmadik, független fél felügyeli majd.
 
A kiegyezés jelentősen eltér attól, amit az amerikai hatóságoknak sikerült elérniük. Az amerikai kommunikációs hatóság (FCC) és a Google megállapodása szerint a keresőcég önkorlátozó magatartást követ a jövőben a saját szolgáltatások integrációja, az AdWords-adatok hordozhatósága és a FRAND-szabadalmak kapcsán is. E korlátozások azonban nem kötelező érvényűek, jogilag nem kikényszeríthetőek, így maximum informális hatásuk lesz a Google viselkedésére. Európa azonban keményebb volt és más feltételeket harcolt ki.
 
a cikk a hwsw.hu-n folytatódik.

561 millió euróra bírságolta a Microsoft-ot az Európai Bizottság

Ahogy arra számítani lehetett, az EU bírságot szabott ki a Microsoft-ra, mert az nem tett eleget maradéktalanul a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban vállalt kötelezettségének.

Az EU bejelentése az indoklással itt olvasható.

Előzmények:

forrás: hup.hu

 

Március végén megbírságolhatja az EU a Microsoft-ot

  A Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az EU bírságot tervez kiróni a Microsoft-ra még e hónap vége előtt. A Microsoft még tavaly nyáron ismerte el, hogy nem tett eleget maradéktalanul a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban vállalt kötelezettségének. A vállalat technikai hibát emlegetett. Szeptember végén már volt arról szó, hogy az EU bírságolásra készül. Azóta nem történt semmi, de a téma ismét felszínre került. Az EU illetékes szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést. A Reuters forrásai szerint a bírság tetemes lehet, mert nem ez az első alkalom, hogy a redmondi cég nem (megfelelően) teljesítette az EU rendeletét. A részletek itt olvashatók.

 

forrás: hup.hu

Adatvédelmi vizsgálatot indít a Microsoft ellen az EU

Az Európai Unió azért vette górcső alá a tengerentúli konszernt, mert megváltoztatta számos online szolgáltatása, köztük az Outlook.com és a Bing felhasználási feltételeit.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség birtokába jutott információk alapján az Európai Unió formális vizsgálatot indított, mert attól tart, hogy a módosítások miatt sérülhet a felhasználók magánéletének védelme. A hírt és az aggályokat az európai uniós adatvédelmi szakemberek már közölték Steve Ballmerrel, a Microsoft vezérigazgatójával is.

A vizsgálatot Luxemburg és Franciaország adatvédelmi biztosai vezetik. A társaság internetes szolgáltatásainak felhasználási feltételeit érintő változtatások gyakorlatilag az Európai Unió minden tagállamát érintik. Az Európai Unió mindenekelőtt arra kíváncsi, hogy a módosítások negatívan hatnak-e az adatvédelemre, illetve megfelelnek-e az EU előírásainak, ez utóbbiak szerint ugyanis az internetezőket minden fontos változtatásról tájékoztatni kell és biztosítani kell a választás szabadságát.

A Microsoft első reakciója az volt, hogy a felhasználási feltételek aktualizálása semmiképpen sem sérti a magánélet védelmére vonatkozó európai uniós irányelvet és annak előírásait. Robin Koch, a társaság szóvivője hozzátette: biztosak abban, hogy a vizsgálat végén az Európai Unió is azt fogja megállapítani, hogy maximálisan tiszteletben tartották az adatvédelmet. Júliusban derült ki, hogy a böngészőválasztási funkció hibája miatt eljárás indulhat a Microsoft ellen, majd arról írtunk, hogy a Windows RT kapcsán is meggyűlhet a baja a konszernnek az EU-val.

forrás: sg.hu

EU: eladható a használt szoftverlicenc

Az Európai Bíróság döntése alapján szabadon lehet kereskedni a használt szoftverek licencével - bármit is állítson a licencszerződés. A döntés újdonsága, hogy végre az immateriális formában létező, vagyis letölthető szoftverek esetében is lehetővé teszi az adás-vételt.

Döntést hozott az Európai Bíróság a hosszú ideje folyó UsedSoft és Oracle közti perben. A per központi kérdése az volt, hogy a csupán letölthető formában létező szoftverek licence továbbértékesíthető-e, vagy csak a fizikai formában (CD-n, DVD-n, memóriakártyán, stb.) értékesített szoftver adható el használat után. A Bíróság úgy találta, hogy a letölthető és fizikai formában létező szoftvereket egyforma elbírálás illeti meg, így a szoftverlicencek a szoftver formátumától függetlenül továbbértékesíthetőek.

a cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Windows 8 - figyelemmel kíséri a EU a böngészőkérdést

A Microsoft új operációs rendszere kapcsán kitört legutóbbi vitára már az Európai Unió is felfigyelt és árgus szemmel nézi, hogy a tengerentúli óriáscég stratégiája okot ad-e a beavatkozásra.

Mint ismert, a napokban hírben és összefoglaló cikkben is beszámoltunk arról, hogy a Mozilla kifogásolta a Microsoftnak azt a döntését, amelynek eredményeként jelentős nehézségekbe ütköznek azok, akik az ARM chipekre kifejlesztett operációs rendszeren saját böngészőt szeretnének elrajtoltatni. A kritikát hamarosan a Google illetékesei is megismételték, kiemelve, hogy ezzel a szoftvercég kizárólag saját fejlesztése előtt nyitja meg a szükséges kapukat, a többiek kívül rekednek majd. A Windows RT alatt ugyanis a hagyományos asztali felületen (Classic Mode) nem, az új Metro felületen pedig komoly korlátokkal lesz lehetséges alternatív böngészőket elkészíteni, ezzel pedig gyakorlatilag egyszemélyesre szűkül le az utóbbi években kibővült mezőny.

A cikk az sg.hu-n jelenet meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>eu</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő