Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>fbi</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>fbi</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>fbi</em> cimkéjű tartalom.

Nem lett sikeres jogvédő a Google

A Szövetségi Bíróság döntésének értelmében a Google köteles átadni az FBI részére a felhasználók adatait.

Elutasította a bíróság a Google tiltakozását, miszerint az amerikai kormány, úgynevezett Nemzetbiztonsági Levelei (NSL), amiket a telkó cégeknek, internetszolgáltatóknak és bankoknak titokban küldenek ki, szükségtelenek és alkotmányellenesek.

A 2011-es terrortámadás után elfogadott Patriot Act értelmében, az FBI terrorelhárítói, ha úgy gondolták, hogy a kérdés nemzetbiztonsági ügy, bármiféle bírói jóváhagyás nélkül elkérhették a felhasználók adatait.

Az egyébként gyakran világuralmi ambíciókkal vádolt Google megelégelte, hogy rengeteg érzékeny információt kénytelen átadni a hatóságoknak – szerintük feleslegesen és törvénysértő módon. A felhasználók adatainak védelmére indított harca azonban elbukott, mivel május huszadikán kelt határozatában Susan Illston bírónő elutasította a keresőóriás kérelmét.

A bírónő indoklása szerint az FBI 19 NSL-jéből 17-et szabályszerűen küldtek ki, a maradék két levélről még további információkat kért be. Az természetesen nem derült ki, hogy az NSL-ekben milyen jellegű információkra vadásztak a szövetségiek, és az sem, kik voltak a célpontok.

Ellenőrizné a közösségi szolgáltatásokat az FBI

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt akarja elérni, hogy a közösségi portálok és online szolgáltatások üzemeltetői biztosítsanak számára lehallgatási lehetőségeket. 

Cnet és a Wired értesülései alapján az FBI eddig a közösségi oldalak, a VoIP-szolgáltatások, az azonnali üzenetküldő programok és a levelezőplatformok fejlesztőit kereste meg. A hivatal képviselői már találkoztak többek között a Google, a Yahoo és a Facebook vezetőivel, s ezeken a megbeszéléseken tájékoztatták őket az elképzelésről. Az FBI jelenleg is szorgalmaz egy olyan törvénytervezetet, amely minden online szolgáltatás üzemeltetőjét kötelezné az együttműködésre.

A cikk az sg.hu-n olvasható.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>fbi</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

csütörtök

19

2019.09.19.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő