Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>ford</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>ford</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>ford</em> cimkéjű tartalom.

Appokat készíthetnek a fejlesztők a Ford autókhoz

A Ford jelentős lépést tett autóinak okossá tétele felé, az OpenXC valódi platformmá változtatja a járműveket és tényleg újszerű lehetőségeket ad a fejlesztők kezébe. Az okosautók világa gyorsan fejlődik, igaz most még csak ott járunk, hogy az autó által adott szignálokat kiolvasva, adatokat elemezhetünk.

A Ford hosszú ideje futtatja már fejlesztői programját, s generációk óta látni is lehet az audio- és navigáció funkciók területén az újdonságokat, az OpenXC projekt viszont mélyen e mögé nyúl és lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy a jármű egyébként is működő szenzorainak, eszközeinek adatait is használják. Elvileg hozzáférhető akár minden visszajelzés a futóműből is vagy a motor részeiből a fedélzeti számítógép diagnosztikai portján keresztül. Miután a fejlesztők építettek egy interfészt, amit nyílt forráskódú elemekből bárki megtehet, egyszerűen kapcsolható bármilyen külső intelligencia, szoftver a rendszerhez, lehet például Androidot adni felső rétegként.

Természetesen amennyiben külső fejlesztők szoftveresen hozzáférnek kritkus adatokhoz, az biztonsági kockázatot jelenthet. Éppen ezért a Ford egyelőre a szenzorok, fedélzeti számítógépek felé írási jogosultságot semmilyen esetben nem ad, az adatok kizárólag kiolvashatóak, és a platformon izolálva vannak a hardverelemek, semmilyen módon nem lehet tönkretenni azok. Egy okostelefon szoftverének buherálásakor még elfogadható veszteség, ha az állítgatás végeredményeképp a mobil működésképtelen lesz, ezt a köznyelv “brickelésnek” nevezi. Egy 5-10 millió forintos autó esetében viszont ezt a luxust nem szeretné megengedni magának senki.

forrás: hwsw.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>ford</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

péntek

20

2019.09.20.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő