Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>fsf</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>fsf</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>fsf</em> cimkéjű tartalom.

Szabad Szoftver Konferencia 2018 - regisztrálj, és gyere el!

Elindult a regisztráció az idei Szabad Szoftver Konferenciára, amelyre 2018. május 12-én kerül sor az ELTE Lágymányosi Campusának Északi épületében. A konferencián négy szekcióban párhuzamosan zajlanak majd az előadások. Az előadások leírása megtalálható a konferencia honlapján. Több szabad szoftveres közösség és támogatóink (Andrews, Novell, Rackforest, Serverside, NISZ) is készülnek kiállítói asztallal, így az előadások közötti szünetekben sem maradtok program nélkül. Idén is készülünk értékes nyereményekkel, sorsolunk pólókat, és díjazzuk a konferencia legjobb előadóját.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk és regisztráció a konferencia honlapján (konf.fsf.hu).

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás, 2017

Időpont: 2017. március 25.
Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont, Bp. XI., Villányi út 11-13.
A részvétel a látogatók számára ingyenes de regisztrációhoz kötött.

 Az FSF.hu Alapítvány 2017-ben újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

A konferencia Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban lesz, reggel fél tíztől délután ötig tart. Három szekcióban párhuzamosan zajlanak a szakmai előadások, ezekkel párhuzamosan az egyetemen szabad szoftverekkel és szabad kultúrával kapcsolatos kiállítás lesz. Reményeink szerint minden látogató talál őt érdeklő előadásokat vagy más érdekes elfoglaltságot.

regisztrálni lehet: http://konf.fsf.hu/cgis/ossc

FSF - User Liberation

A legtöbb ember minden nap kapcsolatba kerül szabad szoftverekkel, de sokan közülük nem tudják, hogy mi is az a szabad szoftver. Az FSF ezen változtatni szeretne, ezért megbízást adott az Urchin Studios-nak, hogy készítse el a fenti rövidfilmet, ami a reményeik szerint könnyen megérthetővé teszi az emberek számára, hogy mi az a szabad szoftver. Az Urchin Studios a filmet kizárólag szabad szoftverek felhasználásával készítette el.

Nem mellesleg folyik az FSF éves pénzgyűjtő kampánya. Az FSF 525 ezer dollárt szeretne összegyűjteni január végéig. Aki szeretné támogatni az alapítvány munkáját, az megteheti itt.

forrás: hup.hu

Inkscape könyv magyarul

Kisantal Tibor egy rendkívül igényes, kimerítő könyvet írt az Inkscape szabad vektoros rajzoló programról az FSF.hu Alapítvány támogatásával. A több mint négyszáz oldalas munka mindenki számára szabadon hozzáférhető, CC BY-SA licenc alatt. A könyvhöz egy trailer is készült, melyet ide kattintva nézhetsz meg: Inkscape könyv trailer

A könyv és a példagyűjtemény letölthető, valamint további, folyamatosan bővülő információ gyűjtemény található az Inkscape új hazai oldalán: http://inkscape.hu. Az új honlapon többek között megtalálható az Inkscape szoftver rövid bemutatása.

Nagyon köszönjük a szép munkát Tibor!

Új "DRM-mentes" logó az FSF-től

Az FSF szerint az egyénekben, vállalkozásokban, szervezetekben kezd tudatosulni, hogy a DRM a szabadság teljesen szükségtelen korlátozása, amely elriasztja az embereket. Az FSF bemutatott egy DRM-Free logót. A logó mögött álló ötlet a következő: a logóval megjelölhetők azok a termékek, amelyek nem tartalmaznak DRM-et. Ha a forgalmazók, kereskedők megjelölik DRM-mentes termékeiket a logóval, az emberek könnyen megtalálják azokat az üzletek - akár virtuális - polcain.

Az FSF egy példát is említ. Ha az emberek olyan helyeken, mint például az Amazon, ebookokat keresnek, gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem tudják, melyik ebook van ellátva DRM-mel és melyik nincs, mivel az Amazon nem tünteti fel ezt az információt. Ugyan az Amazon nincs a logó kezdeti támogatói közt, de más cégek már részesei a programnak, vagy jelezték, hogy részt vennének a logó programban. Ezek listája megtalálható az FSF weboldalán.

FSF: a proprietary biztonsági szoftver egy oximoron

"Kedves Microsoft: az fsf.org nem szerencsejáték oldal"

A fenti címmel olvasható a Free Software Foundation blogjában egy bejegyzés, amelyben John Sullivan arról ír, hogy ha a Microsoft "reputation" adatbázisa nem tud különbséget tenni egy szerencsejáték weboldal és egy majdnem 30 évvel ezelőtt alapított, függetlenül auditált, bejegyzett, non-profit, közhasznú stb. alapítvány weboldala közt, akkor az több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz a terméket használó ügyfelek számára.

A napokban történt, hogy miután RMS laptopját ellopták, valaki adakozni kívánt az FSF javára a donate.fsf.org oldalon keresztül. A donate.fsf.org az FSF elsődleges online támogatási oldala. Munkahelyén rákattintott az oldal linkjére, de nem járt szerencsével. A vállalat a Microsoft Threat Management Gateway terméket használja a webes tartalom szűrésére. A termék az FSF oldalát "szerencsejáték" oldalként (is) kategorizálta, így a potenciális támogató nem érte el az FSF oldalát. Az esetre felhívták az FSF figyelmét.

Sullivan beküldött a Microsoft-hoz egy javítási kérést, arra kérve a redmondi céget, hogy távolítsa el a weboldalát a szerencsejáték kategóriából. Az FSF arra számít, hogy a Microsoft javítja a kifogásolt problémát, mindazonáltal az alapítvány azt javasolja mindenki számára, hogy kerülje a Microsoft-tól származó proprietary biztonsági termékek használatát.

Az alapítvány szerint a proprietary biztonsági szoftver egy oximoron -- ha a felhasználónak nincs teljes ellenőrzése a szoftver felett, akkor a felhasználó nincs biztonságban.

A blogbejegyzés itt olvasható.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>fsf</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő