Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>google glass</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>google glass</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>google glass</em> cimkéjű tartalom.

Új hardvert kap a Google Glass

A folyamatos szoftveres frissítések után fizikailag is megújul a Google egyelőre csak szűk kör számára elérhető okosszemüvege. A tesztelők ingyen cserélhetik majd a korábbi modelleket az új Glass-verzióra, és fejenként három új embert hívhatnak meg maguk közé.

A Google okosszemüvegével dolgozó szerencsés fejlesztők már jó pár szoftveres frissítést kaptak a készülékhez - nyáron például böngészőt, néhány hete pedig új navigációs képességeket -,  a vállalat azonban most először hardveres újításokkal is előáll, ami egy lépéssel közelebb hozhatja a Glasst végleges a verzióhoz, ezzel pedig a boltok polcaihoz.

Az Explorer program keretei között a Glasst tesztelők köre most ráadásul tovább bővül, a Google ugyanis bejelentette, a jelenlegi készüléktulajdonosok a következő hetekben fejenként további három embert hívhatnak meg, hogy csatlakozzanak a nagyjából nyolcezer fejlesztőhöz. Az újdonsült tagok online rendelhetik meg a szemüveget, amelynek friss verzióját kapják majd meg, egyelőre ismeretlen ár ellenében, noha valószínű, hogy az a korábban látott 1500 dollár környékén mozog majd. A készüléket idén februárban elsőként megvásárló fejlesztőknek az új verziót nem kell ismét megvenniük, a jelenlegi Glasst ugyanis ingyenesen cserélhetik az új modellre.

A Google szerint az új változat mind a jövőbeni napszemüvegek és hagyományos szemüvegek kereteivel használható lesz, valamint egy mono fülhallgatóval is kiegészül. Több részletet azonban nem árult el hardveres újításokról, amelyek vélhetően a tesztelők korábbi észrevételeinek megfelelően alakulnak.

Bár az utóbbi időben csend lett a viselhető kütyü körül, arról a vállalat korántsem feledkezett meg: szoftveres újításokkal a bétatesztelők gyakorlatilag havi rendszerességgel találkozhattak, a néhány héttel ezelőtt érkezett frissítésben például a Glass új navigációs funkciókat kapott, amelyek segítségével útközben tájékoztat a várható menetidőkről és az esetleges átszállási pontokról. Az “Ok Glass get directions to … “ parancsra a készülék a legutóbbi utazás alapján dönti el, hogy autós, gyalogos kerékpáros vagy tömegközlekedési útvonalat tervezzen. A navigáció mellett a UI és UX terén is folyamatosak a frissítések, amelyek megkönnyítik a szóbeli paranccsal és az apró érintőfelülettel történő kezelést, de ezeken a területeken a frissülő hardver is szolgálhat még meglepetésekkel.

forrás: hwsw.hu

Okosszemüvegre készít alkalmazást a Mercedes

Még csak néhány szerencsés kaparinthatta meg a Google okosszemüvegét a Glass-t, jövőre már a nagyközönség számára is megvásárolható lesz az újdonság. A Mercedes-Benz pedig nem akar kimaradni a jóból és már most, több mint fél évvel a hivatalos piacra kerülés előtt elkészítették az okosszemüvegre szánt alkalmazásukat.

A navigációs applikáció segítségével a vezetőnek nem kell beállítania az úti célt, elég a szemüveget utasítani a célirányról, beszálláskor pedig az adatok azonnal átkerülnek az autó rendszerébe. Ha a végcél egy sétálóutcában van, akkor sincs probléma, a szemüvegen folytatódnak a további utasítások.  Johann Jungwirth a cég észak-amerikai részlegének vezetője elmondta, hogy a Mercedes további programokon dolgozik a Google-el karöltve, ám azon applikációkról egyelőre nem árult el információkat.

Az biztos, hogy nagyot szakíthat ezzel a lépéssel a német márka, hiszen sok techőrült választhat később a termékeikből, hiszen azok készen állnak a legújabb okos termékek kezelésére.

forrás: wikitech.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>google glass</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő