Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>hardware</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>hardware</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>hardware</em> cimkéjű tartalom.

Jöhetnek a kijelzőbe burkolózó mobilok

Új üvegtechnológiát mutatott be az amerikai Corning, mely elsősorban Gorilla Glass márkanevű, strapabíró kijelzőüvegeiről vált ismertté. A Willow Glass sokkal vékonyabb és rugalmasabb mint elődei, ami egészen új formájú telefonok érkezését vetítheti előre.

Elképzelhető, hogy a jövőben búcsút mondhat az ipar az érintőkijelzős mobilok hagyományos, lapos formavilágának. Egy új üvegtechnológiának, a Willow Glass-nek köszönhetően a gyártók akár olyan mobilokat építhetnek, melyeket teljesen körbefog a kijelző, de bizonyos korlátok közt akár hajlékony készülékek is születhetnek a technológia révén.

a cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Önmegsemmisítő SSD - mint a moziban

"A disc öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát".

Talán még sokan emlékeznek a Mission Impossible című sorozatra (nem a Tom Cruise-féle ugarbugrára), melynek első néhány percében látványos füstölgés keretében jobblétre szenderült egy lemez. A RunCore SSD-je mondani ugyan nem mondja, de hasonló módon lesz öngyilkos, mint ahogy a filmben láthattuk.

A teljes cikk a technet.hu-n jelent meg.

Magyarországon építik fel Európa legnagyobb kapacitású adatközpontját

Magyarország egyik legkiemelkedőbb, huszonegyedik századi projektjét jelentjük ma be" - mondta Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter a Budapesten létesítendő, Európa legnagyobb adatátviteli kapacitással rendelkező adatközpontja, a CERN@WIGNER projekt sajtótájékoztatóján.

A cikk az sg.hu-n olvasható.

Eltűnteti a festéket az antinyomtató

Olyan eljárást fejlesztettek ki a Cambridge-i Egyetem kutatói, amellyel a papírról eltüntethető a lézernyomtatóval készült nyomat. A megoldás az irodai nyomtatást teheti környezetkímélőbbé azzal, hogy a segítségével ugyanazt a papírt többször is fel lehet használni. A kutatás jelenlegi állása szerint nagyjából háromszor lehet nyomtatni ugyanarra a papírra elszineződés vagy károsodás nélkül.

A teljes cikk az index.hu-n olvasható.

Intel: processzor napenergiával

Viccnek indult, de kiderült, van benne lehetőség, így a chipgyártó komolyan ráfeküdt a témára.

A környezetszennyezés csupán tünete az egyre növekvő energiaéhségnek. Ezt a szükségszerűséget az elektronikai gyártók úgy igyekeznek kiszolgálni, hogy egyre hatékonyabb eszközöket készítenek, a készülékek fogyasztása generációról generációra szinte folyamatos csökkenést mutat. Mindennek az alapja természetesen az, hogy olyan processzor vezérelje őket, ami a lehető legkevesebbel is beéri.

 

A teljes cikk a computerworld.hu-n olvasható.

Végre: jobb képminőség, nagyobb sebesség

Ezúttal szerencsére nem a sok-sok megapixeles felbontás, hanem egy új technológia került fókuszba.

A CMOS képérzékelő szektor egyik jeles képviselője, az Aptina bejelentette legújabb szenzorát, az AR0833-at. Az érzékelő a vadonatúj A-PixHX technológiára épül, mely a gyártó szerint minden korábbinál jobb képminőséget és villámgyors működést tesz lehetővé.


a teljes cikk a technet.hu-n olvasható.

A külső merevlemezekre is rákerül az Artisjus-matrica

Január 1-től a külső merevlemezek is jogdíjkötelesek, azaz az árukba beépül a szerzőijogdíj-kompenzáció, amellyel az Artisjus az illegális másolás, zeneletöltés miatti bevételkiesést próbálja kompenzálni. Egy külső merevlemezre a jogdíj kapacitástól függően 1700-4500 forint.

a cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

CES 2012: Hússzor gyorsabb grafika jön a mobilokba?

Az egyik legelterjedtebb mobil grafikus megoldás gyártója olyan újdonságot mutatott be, amely szerintük új magasságokba emeli a mobil grafikát.

Az Imagination Technologies neve talán elsőre nem ismerős, de a PowerVR hallatán talán már többek számára világos a cég jelentősége: többek közt az Apple, a Texas Instruments és a Samsung is ezen cég mobil grafikus feldolgozóegységét alkalmazza.

a cikk a technet.hu-n jelent meg.

Rekord olcsó SSD-k

2012 már nem a merevlemez éve lesz - sosem látott mélybe zuhannak az SSD-k árai.
Az év második felében 1 dollár alá esik majd 1 gigabyte-nyi átlagos SSD tárkapacitás, adta közre prognózisát az IDC. A piackutató vállalat jövendölése szerint az idei év végre a mozgóalkatrész nélküli háttértárolók mainstreammá válásáról szólhat – hacsak nem üt be egy, a tavalyi thaiföldi áradáshoz hasonló szerencsétlenség a chippiacon.

A teljes cikk a computerworld.hu-n olvasható.

Távolról felgyújthatják a hackerek a HP nyomtatókat?

Egy parancs, és eljön a tűzhalál: egy tegnap napvilágra került jelentés szerint rosszindulatú hackerek mostantól akár tűzvészt is okozhatnak egy nem kellően védett irodában.

A teljes cikk a Technet-en olvasható.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>hardware</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő