Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>itsh</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>itsh</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>itsh</em> cimkéjű tartalom.

Pécsi egyetemistákat vár az ITSH

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Pécsi Tudományegyetem, az IT Services Hungary, valamint a pécsi önkormányzat az egyetemi oktatás versenyképesebbé tételéről, illetve közös oktatási és kutatási projektek indításáról.

Az együttműködés keretében a Pécsi Tudományegyetem speciális informatikai és idegennyelvi képzéseket szervez hallgatói számára - ennek révén a hallgatók olyan tudást szerezhetnek, amely birtokában könnyebben helyezkedhetnek el az IT Services Hungarynél (ITSH), amely a régió egyik meghatározó munkáltatója. A vállalat szakmai gyakorlati lehetőségeket, valamint gyakornoki álláslehetőségeket kínál, részt vesz az egyetem oktatóinak továbbképzésében és hallgatói tudományos munkában.

A 2006-os megalakulása óta a ma már 3200 főt foglalkoztató ITSH folyamatosan toborozza a  munkavállalókat. A 2012-ben létrehozott, jelenleg 104 fős pécsi telephely ebben az évben 100-150 munkavállalóval bővül, hogy aztán 2015 végére 600-800 főt foglalkoztasson. "Felelős piaci szereplőként a jövő informatikai szakembereinek képzését a Best IT Talent képzési programunkon keresztül középiskolai, egyetemi együttműködéseinkkel és gyakornoki lehetőségekkel támogatjuk immár az ország hét oktatási intézményében" - mondta Bőthe Csaba, az ITSH vezetője. "Jelenleg 150 diák és hallgató vesz részt képzéseinken. Talán ennél is fontosabb, hogy őket a későbbiekben számos munkalehetőséggel, stabil munkahellyel, életpálya- és karriertávlatokkal várjuk. Ez a lehetőség mostantól a nyelveket jól beszélő, informatikai, vagy egyéb szakon tanuló pécsi, és a régióból érkezett egyetemisták számára is megnyílik."

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora szerint az intézmény célja, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát az ipar szereplőivel. "Hiszem, hogy az egyetemünkön folyó magas színvonalú idegennyelvi és informatikai képzéseink révén az ITSH jól képzett szakemberekkel gazdagodik majd, ugyanakkor hallgatóink számára is rendkívül fontos, hogy egy ilyen magasan jegyzett cégnél juthatnak szakmai gyakorlathoz. Régiónkban különösen meg kell becsülni az ilyen együttműködéseket, hiszen eddig finoman fogalmazva nem dúskáltunk ezen a területen jelentős munkaerő-piaci felvevőkészséggel."

A Magyarországon is nagy számban működő nemzetközi informatikai szolgáltatóközpontok elsősorban az angolul beszélő szakembereket keresik, de az ITSH-nál a német anyavállalat, a Deutsche Telekom, illetve az ebből is adódó nagy német ügyfélkör miatt a németül beszélőkre is folyamatosan magas az igény. Egy tavaly őszi sajtóbeszélgetésen az ITSH vezetői elmondták, a hazai informatikai felsőoktatás megfelelő elméleti hátteret ad a hallgatóknak, de az intézményekből kikerülő diákok erőteljes gyakorlati képzésre szorulnak. Ezt a hátteret igyekszik az egyetemekkel közös programok keretében bevinni a képzésbe a cég.

forrás:hwsw.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>itsh</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő