Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>led</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>led</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>led</em> cimkéjű tartalom.

Belép a LED-lámpák piacára a Samsung

A vállalat a magyar piacra is bevezeti LED világítástechnikai termékeit és stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetemmel. A LED égők magas ára többszörösen megtérül a hosszabb élettartamuk alatt.


A Samsung magyar képviselete az Óbudai Egyetemen jelentette be az új termékcsalád bevezetését. Vígh Attila, a Samsung marketing menedzsere egy kutatással, innovációval, oktatással kapcsolatos témájú stratégiai megállapodás megkötéséről is beszámolt, majd Major László, az automatika intézet docense tartott rövid felvilágosítást a LED technológia műszaki hátteréről. Elmondta, hogy ebben az esetben már nem izzókról, hanem lámpákról kell beszélnünk, és hogy a Samsung megkeresésére összehasonlító vizsgálatokat végeztek egy hagyományos izzó, egy halogén lámpa, egy kompakt fénycső, egy ismeretlen gyártó LED lámpája és a dél-koreai cég egyik terméke között. Mérték üzemeltetési paramétereiket, áramteljesítmény-felvételüket, vizsgálták a melegedésüket és a melegítésüket, illetve természetesen a fénytani jellemzőiket.

Kitért az azonos paraméterek problémájára: míg a hagyományos izzókat az határozza meg, hogy hány Wattosak, addig a modernebb technológiáknál a lumen számít. "A kettő közötti átváltást meg kell tanulnunk, mert most még rajta van a termékek dobozán az ezt segítő felirat, de idővel meg kell szoknunk az új mértékegységeket, hogy e szerint válasszunk a lámpák közül." A kiválasztott wolfram-szálas izzó egy 60 Wattos, 710 lumenes termék volt, ennek megfelelő megvilágítást adó termékeket választottak a többi technológiából. Az eredmények szerint a hagyományos izzó legmelegebb pontja a 210 Celsius fokot is elérte, azaz a felvett energia igen jelentős része hővé alakult, addig a halogénnél 104, a Samsung LED lámpánál 60 fokot mértek; utóbbi különlegessége volt, hogy nem a buránál, hanem a nyakánál volt ilyen forró. Egy hőkamerával szemléltették is a melegedési értékek közötti jelentős különbségeket.

a cikk az sg.hu-n folytatódik

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>led</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő