Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>libreoffice</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>libreoffice</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>libreoffice</em> cimkéjű tartalom.

Az AMD GPU-ira optimalizálják a LibreOffice-t

A nyílt forráskódú irodai programcsomag az HUMA-architektúrájú AMD grafikus chipek képességeit használná ki. Az első ilyen GPU a Kaveri lesz, ami 2013 végén jelenik meg a PC-kben és a notebookokban.

Az AMD csatlakozott a Document Foundation (TDF) szervezethez, amely a LibreOffice továbbfejlesztéséért felel. Ezzel immár 11 cég és szervezet segíti a TDF munkáját. Köztük van a Google, a RedHat, a SUSE, az Intel, a Lanedo és a Free Software Foundation (FSF). Az első HUMA-ra optimalizált LibreOffice-verzió, ami a 4.2-es lesz, várhatóan 2014 februárban fog megjelenni.

A TDF egyelőre nem jelezte, hogy a LibreOffice más GPU-kat is támogatna, de valószínűnek tűnik, hogy az optimalizálások az OpenCL szabványon alapulnának. Mindenekelőtt a Calc táblázatszerkesztő aknázná ki a grafikus chip képességeit. Michael Meeks, a nyílt forráskódú irodai szoftvercsomag egyik fejlesztője azt nyilatkozta, hogy ehhez először a Calc memóriakezelését kell újratervezni, ami eddig koránt sem volt hatékony. Emellett a HUMA architektúra bizonyos részei besegíthetnek majd a számítási feladatok elvégzésébe. A szakember hozzátette, hogy ugyan a funkció bekerülhet a 4.2-es LibreOffice-verzióba, de ez teljesen még nem fogja kihasználni az architektúrában rejlő lehetőségeket, ezt csak a későbbi kiadások teszik majd lehetővé.

A nyílt forráskódú programcsomag első változata 2010 szeptemberében jelent meg, míg a 4.0-s verziója idén februárban vált elérhetővé. A LibreOffice fejlesztési ütemterve alapján a főkiadásokból évente kettőt adnak ki, míg ezekhez minden esetben hat frissítés készül.

forrás:sg.hu

"LibreOffice 4.0.3"

A The Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice 4.0.3-at Windows, MacOS és Linux rendszerekre. Ez a harmadik hibajavító kiadás a LibreOffice 4.0 február eleji megjelenése óta. Sikerült megoldani az OS X Intel csomagok digitális aláírását, így a LibreOffice felhasználói beavatkozás nélkül átmegy az OS X Gatekeeper biztonsági ellenőrzésén.

Nemrég jelentették be, hogy a spanyolországi Extremadura tartomány megkezdte a szabad szoftverekre, többek közt LibreOffice-ra való átállást. 2013 végéig a 40 ezer asztali számítógépük nagy részét át fogják állítani. Számításaik szerint évente 30 millió eurót fognak megtakarítani az átállással.

További részletek itt.

forrás:hup.hu

LibreOffice 4.0.1

LibreOffice.hu írta:

A The Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice 4.0.1-et Windows, MacOS és Linux rendszerekre. Ez az első hibajavító kiadás a LibreOffice 4.0 február eleji megjelenése óta. A LibreOffice 4.0 sikerét jellemzi, hogy napi 100 ezer egyedi IP-címről érkezik frissítési kérés (egy évvel ezelőtt még csak napi 25 ezer volt).

További részletek itt.

A H Open szerint az Impress Remote, amely eredetileg a LibreOffice 4.0-val került kiadásra, de csak egyes, linuxos LibreOffice verziókkal működött, most már működik az összes LibreOffice kiadással (Windows, Mac OS X és Linux). A távirányító lehetővé teszi a felhasználók számára az irodai programcsomag prezentációs komponensének Android eszközökről való távirányíthatóságát. A Impress Remote megtalálható a Google Play-en.

forrás: hup.hu

LibreOffice 3.5.4

Megjelent a LibreOffice 3.5.4. Ez a verzió nemcsak hibajavításokat tartalmaz, hanem sikerült a nagy méretű dokumentumok betöltéséhez szükséges időt is jelentősen – akár a felére – csökkenteni. A LibreOffice 3.5.4 a nyílt forrású irodai programcsomagok között jelenleg a leggyorsabb. A változások listája 3.5.3-hoz képest szokás szerint két részletben érhető el: RC1 és RC2. Örömmel fedezhetjük fel a listában a magyar Novellnél szakmai gyakorlaton részt vett egyetemisták (Dézsi Szabolcs, Stefanik Gábor) nevét.

Bejelentés itt, magyar hír itt.

LibreOffice: együtt messzebbre jutunk!

 

Már több mint egy éve, hogy az OpenOffice.org elszakadt az Oracle-től és létrejött a Document Foundation, amely a LibreOffice-ra keresztelt nyílt forrású irodai csomagot fejleszti. A szétválásról, a szoftver új verziójáról, valamint a várható androidos verzióról Michael Meeks, a közösség egyik vezetője, civilben SUSE-mérnök nyilatkozott a HWSW-nek.
 
A teljes cikk a hwsw.hu-n olvasható.

München polgármestere minden EU-s képviselő laptopjára LibreOffice-t vagy OOo-t akar

München - ahol a Linuxra és nyílt forrású szoftverekre váltás a tervezettnél jobban halad - polgármestere, Christian Ude egy nyílt levélben azzal a kéréssel, javaslattal kereste meg Neelie Kroes-t, hogy minden EU-s hivatalnoknak LibreOffice-t vagy OpenOffice.org-ot kellene használnia a laptopján. A polgármester azt ajánlotta az Európai Bizottságnak, hogy tekintsenek példaként Münchenre... A részletek itt.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>libreoffice</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő