Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>modul</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>modul</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>modul</em> cimkéjű tartalom.

Moduláris telefont ígér a Motorola

A gyorsan avuló elemekről leválasztaná az időtállóbb részeket a Motorola moduláris telefonja, illetve rugalmasabbá tenné magát a hardveres felépítést. A kompromisszumok számosak lehetnek, de a gyártó életképesnek látja az ötletet.

Moduláris okostelefon fejlesztésére irányuló projektet jelentett be a Motorola, a Google okostelefon-gyártó leányvállalata. A cég Project Ara nevű kezdeményezése szakít a telefongyártók hagyományos, integrált megközelítésével és cserélhető elemekre bontaná a mobileszközöket. A koncepció szerint ezekből a modulokból a vásárlók tetszése szerint összeállíthatja vásárláskor a telefonját és később is szabadon cserélgetheti ezeket, igény szerint. A most bejelentett projekt következő állomása a modulok fejlesztését elősegítő MDK (module developer's kit), amelynek első kiadás még a télen (tehát márciusig) elérhető lesz.

A bejelentés szerint a Motorola már több mint egy éve dolgozik a projekten, ami arra utal, hogy a koncepció életképességéről a gyártó meggyőződött. A cég nemrég felvette a kapcsolatot a közösségi oldalakon és a médiában nagy sikert aratott Phonebloks koncepció alkotójával és számítanak a kialakult közösség segítségére az Ara sikeressé tételében. A projekthez önkéntesként itt lehet csatlakozni, a legaktívabb tagok segítségét a Motorola ingyen telefonokkal fogja meghálálni. Az Ara Scout program első látásra egy zseniális marketingeszköz és crowdsourcing ötletbörze keverékének tűnik: egyrészt eszköz arra, hogy a Motorola érdekeltté tegye a véleményvezér haladó felhasználókat, másrészt a több ezer önkéntes visszajelzéseit elemezve valószínűleg jobban belőhetőek a fejlesztési prioritások.

Nyílt hardver ökoszisztéma

A Motorola ígérete szerint az Ara teljesen nyílt hardveres ökoszisztéma lenne, szabványos csatlakozókkal és új szereplők számára alacsony belépési költséggel. Az Ara központi eleme az endoszkeleton, vagyis a belső váz, a strukturális szilárdságot is adó egység. Ehhez csatlakozik minden más elem, a kijelző, az akku, a processzor, a kamera, az opcionális fizikai billentyűzet, vagy bármely olyan elem, amelyet adott esetben még fel sem találtak.

A koncepció szoftveres szempontból könnyen megvalósítható, ebben jól jönnek az Android linuxos alapjai. Az alapvetően PC-s gyökerű rendszer viszonylag könnyen tudja kezelni a változatos hardverekhez szükséges meghajtókat, amelyeket a modulokhoz automatikusan telepíteni lehet. Ebből a szempontból az Android roppant rugalmas, még instrukciókészlet sem köti, Intelen pont ugyanúgy képes futni, mint ARM-on. A megfelelő driver megírása természetesen az adott komponens gyártóját terheli, a rendszer azonban tudja azt kezelni, ha a gyártó rendesen elvégezte a házi feladatát.

a cikk a hwsw.hu-n folytatódik.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>modul</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő