Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>nexus</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>nexus</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>nexus</em> cimkéjű tartalom.

Új mobilokat mutatott be a Google

Nagyszabású rendezvényen jelentette be a Google legújabb mobiljait, a legújabb Androidot, a Marshmallowt, és a Chromecast új modelljeit. A köszöntő szavakat természetesen a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai mondta el.

A szokásos statisztikákat sorolta az elején, ma már 1,4 milliárd aktív androidos készülék van a világon, és reményei szerint jó úton haladnak, hogy hamarosan a második milliárdot is elérjék. Sundar Pichai talán meglepetést is tartogat a végére, hiszen a Pixel csapatot emlegette, ami azt jelentette, hogy bemutathatják a Pixel C tabletet. Ez meg is történt, De erről később, előbb jött David Burke, az Android fejlesztőcsapat vezetője, hogy a mobilokról beszéljen.

Nem meglepő módon tényleg két mobilt jelentett be a Google, a Nexus 5x-et és a Nexus 6P-t. Először a 6P-ről esik szó. A Nexus P6-ról majdnem kiszivárgott minden az elmúlt napokban. Nem újdonság, hogy 5,7 hüvelykes WQHD 518ppi AMOLED a kijelzője, a hangszórók is a készülék előlapján vannak. Brutálerős gépet tettek bele, egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 processzort és az egész készüléket egy 3450mAh-s akkumulátor működteti.

A Huawei is csatlakozott a Nexus P6-tal az USB Type C forradalomhoz, ami ugye azt jelenti, hogy bármilyen irányban csatlakoztatható a töltőkábel. Olyan gyorstöltőt is tettek bele, amellyel 10 perces töltés után hét órányi üzemidőre is fel lehet tölteni a telefont.

Nem maradhat el az ujjlenyomatolvasó sem, hiszen az új Android támogatja ezt a rendszert. A mobilt tehát az ujjlenyomattal lehet majd feloldani, ezt a szenzort ők Nexus Imprintnek nevezik. Kamerája is jobb lett az elődökénél, David Burke egyenesen azt mondja, hogy a legjobb kamera, amely valaha Nexus készülékbe került. 12,3 megapixeles a hátlapi és 8 megapixeles az előlapi kamerájával lehet 4k és high-frame-rate lassított felvételeket is készíteni, valamint lézeres autófókusz segít gyorsabb és jobb képeket készíteni. Annyira biztosak a kamera minőségében, hogy iPhone-okkal, a 6 és 6s Plus modellekkel hasonlítja össze a készített képeket.

A Nexus 5x-ről is sok minden kiszivárgott az elmúlt időszakban. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az LG gyártja ezt a mobilt is. A Google és az LG már több Nexus készüléknél is együttműködött, népszerű mobilokat gyártottak együtt. Ezt az együttműködést viszik most tovább az 5x mobillal, amely nem is a tavalyi, hanem a két évvel ezelőtti Nexus irányát követik.

Dizájnjában nincs is olyan nagy különbség a Nexus 5-tel, kicsivel nagyobb a kijelzője, 5 hüvelyk helyett 5,2 hüvelykes lett. Qualcomm Snapdragon 808 processzort kapott, 12,3 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerát.

Mályvacukor, vagyis az Android 6.0
 

Hirtelen váltással az új operációs rendszer új trükkjeit is megmutatták. Már májusban bemutatták az első képeket az új Androidról. Akkor azt lehetett tudni róla, hogy főleg a felhasználói élményen szeretne újítani. David Burke bemutatott néhány trükköt is. Például hangkeresést már zárolt képernyőnél is lehet használni. Ha az ujjlenyomatolvasó szenzorra kattintunk kétszer gyors egymásutánban, akkor felébred a mobil, és feloldja a kijelzőt. A töltöttségjelző mutatja, hogy gyorstöltés módban vagyunk-e, és mennyi van még a teljes töltöttségig.

Van egy alkalmazásajánló, amely megpróbálja kitalálni, hogy milyen appot akarunk megnyitni, és azt teszi a lista tetejére, hogy könnyebben megtaláljuk.

A Google Now használhatóságán is javítanak. Ezt néhány éve vezette be a Google, lényege hogy mindenféle tippet, tanácsot ad tevékenységünk, naptári bejegyzéseink, kereséseink, helyzetünk alapján. Ha például repülőjegyet veszünk, akkor a mobil kijelzőjén megjelenik, hogy mikor kell kiérni a reptérre, várhatóan késik-e a gép, és hogy milyen lesz az idő a célállomáson.

Elvileg azt is meg tudná mondani, hogy ha egy mozi előtt haladunk el, hogy milyen filmeket játszanak aznap este, de ez a gyakorlatban nem igazán működött Magyarországon. A tervek szerint ennél jóval többre is képes lesz a Google Now, ami ezentúl egyébként Now on Tap névre hallgat. Ezentúl bármilyen alkalmazásban lehet használni, például ha a csetablakban megjelenik egy étterem neve, arra kattintva (vagy inkább hosszan nyomva), máris rákereshetünk az étteremre, nyitvatartására és egyéb információkra.

Csak online vásárolhatóak meg

A Nexus 5x És 6P csak online lesz megvásárolható, szolgáltatóknál egyáltalán nem fogja árusítani a Google. Ezzel a cég visszatér a Nexus One üzletpolitikájához, az első Google-mobil különlegessége az volt, hogy csak online lehetett megvenni. Ezzel persze szűkítették is azt a kört, akik megvásárolták a mobilt, hiszen a többség azért inkább bemegy a szolgáltatóhoz és az ott lévő készülékekből válogat.

A következő készülékek nem voltak ennyire exkluzívak, azokat már szolgáltatóknál is megvehette földi halandó. Miért tér most vissza a cég a csak online értékesítéshez? Talán a Google Store-t szeretnék felfuttatni, hogy ne csak a mobilokat vegyék az emberek, hanem a cég többi termékét is, mint a Chromecastot, Chromebookot. És mi vonzaná jobban oda a vásárlókat, mint egy új Nexus mobil. Tudta például, hogy Android órákat is lehet vásárolni a Google Store-ban?

A mobilok emiatt szolgáltatófüggetlenül érkeznek és bármilyen szolgáltató SIM-kártyáját bele lehet tenni. Kilencven napos ingyenes előfizetést kapnak a felhasználók a Google Musichoz (később pedig családi előfizetést is bevezetnek majd 14,99 dollárért és legfeljebb hatan használhatják egyszerre ennyiért). Az Egyesült Államokban pedig még egy 50 dolláros kupont is kapnak azok, akik előrendelik a mobilokat.
Már most előrendelhető néhány országban

Ami a leendő vásárlókat talán még a specifikációnál is jobban érdekli, hogy mikor lesz megvásárolható a mobil, és mennyibe kerül majd. A 16 gigabájtos Nexus 5X ára 379 dollárnál kezdődik majd, ez mai árfolyamon nagyjából 107 ezer forint. A 32 gigabájtos értelemszerűen ennél drágább lesz.

A Nexus 6P-t szintén mától lehet előrendelni, itt a 32 gigabájtos modell a legkisebb, ez lesz 499 dollár, de Európába érve ez már 649 euróra drágul, ami ugye jóval több, mint az amerikai ár. Ha átszámoljuk,

 az Egyesült Államokban 140 ezer forintért, Európában azonban 205 ezer forintért lehet megvenni a mobilt.

Nem is emlékszünk hirtelen ekkora különbségre a két kontinens árképzése között.

A 6P amúgy egyszere harminc országban lesz elérhető, Magyarországon év végén lehet majd megvenni. Magyarországi áráról egyelőre nincsnek hírek, de az európai árképzést nézzük, ne számítsunk túl sok jóra. Annyit még tudni, hogy valamikor októberben fogják kiszállítani a most megrendelt mobilokat.
Új Chromecastok a láthatáron

Az új Google Photo-val sokkal könnyebb megosztani képeket más készülékekkel. A fogadó készüléket lesz egy nagy plusz gomb, amellyel egy mozdulattal albumba tehetjük a megosztott fotót. De persze albumok linkjeit is el lehet küldeni, így a fogadó fél rendszerezve látja a képeket. Az összes fejlesztést nem mutatják meg most, mert még nincsenek készen, valamikor az év későbbi szakaszában lesz elérhető ez a szolgáltatás.

Ami a lényeg, és ezzel át is vezetnek a bemutató következő szakaszára, hogy a Google Photo támogatja a Chromecastot. Vagyis a képeket a Chromecasttal a tévére lőhetjük, így nagyban élvezheti a család a nyaralásos fotókat. Ez a frissítés jövő héten lesz elérhető Androidra és valamivel később iOS-re.

Ha már a Chromecastról beszélünk, nézzük mi is ez az eszköz. A két éve bemutatott Chromecast ugye arra jó, hogy a tévé hdmi-portjához kötve zenét, filmet, vagy akár egész Chrome tabokat dobjunk át a tévére a laptopról. Az amerikai közönségnek a legfontosabb változás, hogy az NBA és az NHL is elérhető lesz, végre egy mozdulattal nézhetik kedvenc csapataik szereplését.

Eddig húszmillió Chromecastot adtak el, érthető hogy szeretnék ezt megsokszorozni, így valami újat kell kitalálni.  Az új Chromecast gyorsabb wifikapcsolatra lesz képes, támogatja majd az 802.11ac Wi-Fi szabványt, ami azt is jelenti, hogy csatlakozni tud az 5GHz-es hálózathoz. Elég jól jön filmek streamelésénél, kevesebb lesz az akadozás, ezt ki is emelik a bemutatóban.

A dizájnja is megváltozik, ahogy a színpadon fogalmaztak, sokkal inkább megfelel a modern elvárásoknak a gömb forma. Itt elhangzott a Chromeball név is, jegyezzük meg, lehet ezt használják majd a jövőben. A telepítés ugyanolyan egyszerű, mint eddig, csak be kell dugni a tévé HDMI-portjába és telepíti magát. Innen aztán elérhető egy csomó alkalmazás által ajánlott tartalom, a Chromecast össze is gyűjti ezek közül a legnépszerűbbeket.

A játékok sem maradhatnak ki, a Chromecasttal a tévén lehet játszani a mobilon lévő játékokat, legalábbis egy részét (az Angry Birs például nem maradhat ki, de ilyen a WTG Golf, a Monopoly). Nem tükrözéssel, ami néha nehézkes és lassú, hanem a Chromecaston keresztül. Ez a funkció Androidon és iOS-en is működik majd. A Chromecastot már ma meg lehet venni, 35 dollárért adják.

Teljesen új kütyü lesz a Chromecast Audio, ami főleg zenehallgatásra lesz majd jó. Ezt nem televíziókba, hanem hangfalakba kell majd dugni és ott játssza le a streamelt zenét. Nagyon sok alkalmazást támogat, például Pandorát, iHeartRadiót, Google Play Musicot, Tune In Radiót és persze Spotifyt. Az Audio is 35 dollárba kerül, de egyelőre csak 17 országban lehet megvásárolni.
És a meglepetés

A Chromebook Pixelt 2013-ban dobta piacra a Google, idén márciusban jött az újabb modell. Az már korábban kiszivárgott, hogy a Google tabletet is tervez Pixel névvel piacra dobni, de eddig ez nem történt meg. Most azonban bemutatták az új tabletet, amely Pixel C névre hallgat majd. Nem meglepő módon Android fut rajta, külön billentyűzetet adnak hozzá, amely mágnesesen csatlakozik a tablethez. A billentyűzetet a tablet tölti használatkor, tehát soha nem kell külön tölteni.

Maga a tablet 10,2 hüvelykes, tehát a nagyobbak közül van. Kijelzőjének felbontása 2560*1800 pixel, Nvidia X1 processzort tettek bele és 3 gigabájt RAM-ot. Karácsonyra fogják piacra dobni 499 dollárért. A billentyűzetért pedig további 149 dollárt kell fizetni.

forrás: index.hu

Ubuntu Nexus 7 tableten

A HTC gyárthatja a Nexus 8 táblát

Úgy tűnik, hogy a készülék gyártója ezúttal nem az Asustek Computer lesz. Kérdéses az is, hogy az új modell után a Google jelentkezik-e további táblagépekkel.

A DigiTimes tajvani IT-portál tudósítása alapján a Nexus tábla PC-ket eddig készítő tajvani gyártót egy másik cég válthatja fel. Az új termék várhatóan a harmadik negyedévben kerülhet a boltokba. A kiszivárgott hírek szerint a Google a HTC-t (High Tech Computer) bízta meg a Nexus 8 elkészítésével. Mindez azért meglepő, mert az eddigi két Nexus táblát egyaránt az Asus gyártotta. Az IT-óriás azonban változtatni akart és egy új dizájnt fejlesztett ki, ehhez kapcsolódóan pedig úgy döntött, hogy új partnercéget is keres. Így esett a választása a HTC-re.

A tajvani IT-oldalnak nyilatkozó források kiemelték, hogy a Google aligha alkalmaz majd agresszív értékesítési stratégiát a harmadik generációs táblagépe kapcsán, hiszen már elérte azt a célját, hogy növelje az Android piaci részesedését a tábla PC-k piacán. Egyes elemzők ráadásul úgy vélték, hogy a Nexus 8 lehet a Google utolsó táblája. Mindenesetre a megrendelés kiesése miatt az Asusnak lehetősége lesz arra, hogy saját táblagépeinek és okostelefonjainak a marketingjére és gyártására összpontosíthassa a figyelmét.

A DigiTimes már februárban arról számolt be, hogy az Asus helyett a HTC lehet a befutó, akkor viszont még megjelenési időpontként április vége szerepelt és az, hogy az első szállítmány kétmillió eszközből állhat.

forrás: sg.hu

Bemutatták az új Nexus 7 tabletet

Minden évben egyre több tabet talál gazdára, míg PC-ből egyre kevesebb fogy. Ez nem is fog megváltozni mostanában, erre rátesz még egy lapáttal a második generációs Nexus 7 tablet is. Az új tabletet úgy tervezték, hogy még inkább hordozható legyen mint elődje, a kijelző kerete lecsökkent 3mm-re és a készülék könnyebb mint gondolnánk.

A készülék mint tudjuk 7 hüvelykes, viszont a legnagyobb pixelsűrűséggel büszkélkedhet a kategóriájában, hiszen ez 323 ppi, vagyis a kijelző felbontása 1920 x 1200 pixel, a panel pedig IPS így a betekintési szögekkel sem lesz probléma, továbbá mind a 10 ujjunkat képes egyszerre érzékelni. A készülék lelke négymagos 1,5 GHz-en pörgő Snapdragon S4 Pro Qualcomm processzor, Adreno 320 GPU-val és 2GB RAM társaságában. A készüléken természetesen a legfrissebb Android 4.3 fog futni. A vezeték nélküli kapcsolatok tekintetében sem kell szégyenkeznie, hiszen NFC, Bluetooth 4.0, és n Wi-Fi is. Kamerák tekintetében van a kijelző fölött is és a hátoldalon is, a kijelző fölötti 1,2 megapixeles a hétoldali 5 megapixellel büszkélkedhet. Az amerikaiaknak lesz 4G LTE támogatás is, és három verzióban várható, 16 GB-os, és 32 GB-os csak Wi-Fi-vel, és 32 GB-os 4G LTE változatban. Vezeték nélkül is tölthető, a csak Wi-Fi verziókat július 30-tól lehet majd kapni, 229 és 269 dolláros áron. A 4G képes verzió majd csak később érkezik és valamivel drágább is lesz hiszen 349 dollárba fog kerülni. Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesznek itthon kaphatóak.

a cikk a napiapp-on jelent meg.

Japánban az ünnepi szezonban több Nexus tablet fogyott mint iPad

A Nikkei.com szerint 2012. végén az ünnepi szezonban több Nexus tabletet vásároltak Japánban mint iPad-et. A tablet piac virágzott Japánban 2012-ben és a várakozások szerint 2013-ban tovább növekszik majd. 2012. decemberében a japán tablet piac 44,4 százaléka a Nexus-é volt. Az iPad 40,1 százalékot tudhatott magáénak. Ezzel első alkalommal sikerült a Nexusnak lelöknie az iPad-et a trónról.

A Nikkei.com szerint a Nexus jó decemberi szereplését segíthette egyrészt annak ára. A 16GB-os Nexus 7 ára csak 19 800 yen, szemben az iPad 42 800 yenes és az iPad Mini 28 800 yenes kezdőárával. Másrészt az iPad eladásokra kihatással lehetett, hogy az iPad mini-ből nem állt rendelkezésre a keresett mennyiség, másrészt az Apple-fanok már novemberben - az iPad mini megjelenésekor - bevásárolhattak.

A részletek itt.

forrás:hup.hu

A Nexus 7 lenyomja az Ipad Minit

Lendületes bővülés előtt áll a tabletek piaca, és az már kiderült, hogy a 10 hüvelykes kijelzővel felszerelt gépek inkább a nappaliban és az irodában használhatók, mint útközben. Az Apple az iPad Minivel végre belépett a kis tabletek piacára, de a gép szoftvere egy kicsit hiányos, és kezelhetőségben elmarad legnagyobb riválisa, a napokban frissített szoftverű Nexus 7 mögött.

A napokban fontos frissítést adott ki a Google az Android operációs rendszerhez, és ezzel egy időben elérhetővé váltak új referenciakészülékei, az LG által gyártott Nexus 4 okostelefon és az első 10 hüvelykes Nexus tablet, amit a Samsung rakott össze, valamint a nyár végén debütált Asus Nexus 7 is kapott egy kis tuningot.

Bár az Android verziószáma csak egytizeddel nőtt, a 4.2-es rendszer teljesen megváltoztatja a készülékek használati módját. Letöltöttük a frissítést egy Nexus 7-re, és a zsebre vágható tabletet összeeresztettük legkomolyabb riválisával, az iPad Minivel.

a cikk az index.hu-n jelent meg.

Itt a régóta várt Nexus 4

A dél-koreai gyártó a Nexus 10 tablet és a nagyobb kapacitású Nexus 7 mellett bemutatta a sorozat legkisebb tagját, a Nexus 4-et is.

Hiába pusztít a tengerentúlon a Sandy, és tűnt úgy, hogy a Google mégsem tartja meg új termékei bemutatóját, ez mégsem így történt: bemutatásra került a Nexus 4 és legnagyobb testvér, a Nexus 10 is.

A 4,7"-os WXGA-felbontású, IPS-paneles képernyőn 1280x768 pixel jelenik meg, épségét pedig a Gorilla Glass 2 bevonat védi. A négymagos, 1,5 GHz-es Snapdragon S4 Pro processzor, a 2 GB RAM és a 8 megapixeles kamera csúcstechnológiás készülékké teszi a Nexus 4-et, de az 1,3 megapixeles előlapi kamera miatt sincs szégyenkeznivalója a Google-nak és az LG-nek.

a cikk a technet.hu-n jelent meg.

Fejlődött és olcsóbb lett a Nexus 7Fejlődött és olcsóbb lett a Nexus 7

Itt a 32 GB-os verzió, az eddigi csúcs 16 GB-os ára pedig jelentősen csökkent.

Hiába nem jelentette be a keresőóriás New Yorkban a Nexus-termékvonal új modelljeit (a Nexus 4-et és a 10-et) a Sandy hurrikán (már csak szupervihar) miatt, az Office Depot oldalán megjelent a Google továbbfejlesztett hétcolos tabletje, a Nexus 7.

a cikk a technet.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>nexus</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő