Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>nokia</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>nokia</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>nokia</em> cimkéjű tartalom.

Sokat bukhat a Nokia felvásárlásán a Microsoft

A néhány nappal ezelőtt bejelentett üzletkötés nem csupán az okostelefonok piacára lehet hatással, a hardvergyártók ugyanis egyértelmű jelzésnek fogják fel azt, hogy az amerikai társaság megvásárolta a Nokia mobil-üzletágát.

A DigiTimes tajvani IT-portál a beszállítóktól származó információkra hivatkozva a tudósítása szerint számos hardvergyártó mostanra egyértelmű konkurenst lát a redmondi óriáscégben és emiatt elfordulnak a Windows 8 operációs rendszertől, helyette a Chrome OS-t választják. A lépéssel a Microsofthoz fűződő viszonyuk megváltozhat, az eddigi partnerekből könnyen vetélytársak lehetnek. Mint arról beszámoltunk, a Microsoft 7,2 milliárd dollárért vette meg a Nokia mobil-üzletágát. A 7,2 milliárd dollárból 5 milliárdot fizetnek a finn társaság mobiltelefon üzletágáért és 2,2 milliárd dollárt érnek a Nokia tulajdonában lévő szabadalmi jogok. A tranzakció értéke a második valaha volt legnagyobb felvásárlás a Microsoft történetében, ezt csak a Skype 2011 májusi 9,3 milliárd dolláros üzlete előzi meg.

A Nokia részlegének megvásárlásával a tengerentúli vállalat az Apple példáját követi, vagyis integrált hardver- és szoftvergyártó akar lenni. Ezzel a lépéssel nyomást gyakorolnak az Acerre és az Asusra, melyeknek kizárólag a PC-piacról származnak bevételeik, a Lenovo helyzete ugyanakkor jelenleg stabilnak mondható, mivel a kínai cég az okostelefon és táblagép ágazatban is érdekelt. A HP és a Dell pozicíóit veszélyezteti a legkevésbé az új piaci szereplő, mivel azok igazi profittermelő részlege a nagyvállalati és a szerver üzletág.

A hardvergyártók egyébként is rossz helyzetben vannak, mivel hiába pörög nagyon mostanában a táblagépek eladása, a haszon jórésze a Google felhőszolgáltatásainál csapódik le. Hiába gyártja az ASUS a Nexus 7 táblát, a tajvaniaknál csak csekély nyereség marad, viszont a Google hosszútávon keres az eszközökön keresztül nyújtott tartalmak és szolgáltatások eladásán. A jövőbeli remények sem rózsásak, hiszen a hardverek kialakítása egyszerűsödik, illetve egységesedik. Erre a piacra lép be a Microsoft, más kooperációk felé taszítva eddigi partnereit. A gyártók Chrome OS felé fordulása nem nevezhető meglepőnek, hiszen eddig az Acer, a Samsung, a Hewlett-Packard és a Lenovo is jelentetett meg Chromebookot, míg az Asus az év végéig akar jelentkezni saját modellekkel. Az Intel szeretné elérni, hogy a processzorai kompatibilisek legyenek az operációs rendszerrel és az AMD is ilyen jellegű kutatásokba kezdett.

A Microsoft már a Surface piacra dobásakor vitába keveredett a partnereivel. Akkor úgy tűnt, hogy a társaság azt kockáztatja, hogy a Surface miatt kiábrándulnak belőle az OEM-partnerei és végül velük kell majd versengenie, de végül a cég jelezte: minimalizálnák a gyártók a Surface miatti esetleges veszteségeit.

forrás:sg.hu

Elop: "Jelenleg a Microsoft-tal vagyunk, de bármi lehetséges"

A Gizmodo szerint a Nokia első emberétől, Stephen Elop-tól meglepő szavak jöttek. Arra a kérdésre, hogy az Android-nak lehet-e szerepe a Nokia jövőjében, Elop az válaszolta, hogy jelenleg elkötelezettek és elégedettek a Microsoft-tal , de "bármi lehetséges".

A részletek itt.

Digia átveszi a Qt fejlesztését a Nokia-tól

A finn Digia bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Nokia-val a Qt átvételéről. Az akvizíciót követően a Digia válik felelőssé minden Qt-vel kapcsolatos tevékenységért, amit korábban a Nokia végzett.

Bővebben a bejelentésben.

Szoftveres fiaskóval indított a Nokia Lumia 900

A Nokia és a Microsoft jól tudja, hogy az óriási marketingkampánnyal útnak indított Nokia Lumia 900-on sok múlik. Nemrég közölték, hogy a smartphone bétateszt véget ért, itt a Lumia 900. Ehhez képest a Nokia tegnap kénytelen volt megerősíteni, hogy olyan szoftveres probléma van a zászlóshajóval, amelynek következtében a felhasználók képtelenek lehetnek az internethez kapcsolódni. A Nokia igyekezett hangsúlyozni, hogy nem a hardverrel van baj.

Az All Things D szerint Chris Weber, a Nokia USA-beli fejese elmondta nekik, hogy memóriakezelési probléma van a Lumia 900-zal, azaz nem hardveres problémáról és nem is az AT&T hálózatának gondjáról, hanem szoftveres problémáról van szó.

Weber szerint a probléma csak korlátozott számú ügyfelet érint. A Nokia javítást készített a hibára. Minden ügyfél kicserélheti telefonját az AT&T üzleteiben egy frissítettre, vagy kb. április 16-tól letöltheti a javítást.

A Nokia érzi, hogy kárpótolni kell az ügyfeleket, ezért 100 dollár jóváírást kínál nekik függetlenül attól, hogy jelentkezett-e náluk a hiba vagy sem. Azok is megkapják a jóváírást, akik április 21. éjfél előtt Lumia 900-at vesznek.

A Nokia vezér szerint a pénz nem számít, az ügyfél az első. Weber nem tudja, hogy mennyibe fog ez fájni a cégnek (ill. a részvényeseknek), mint mondta, attól függ, hogy hányan vesznek április 21. éjfélig Lumia 900-at.

A részletek itt olvashatók.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>nokia</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő