Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>postgesql</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>postgesql</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>postgesql</em> cimkéjű tartalom.

Megjelent a PostgreSQL 9.3

A PostgreSQL fejlesztőcsapata tegnap bejelentette a 9.3 verzió elkészültét. A szoftver fejlesztésénél a sebesség és a megbízhatóság mellett a más rendszerekkel történő együttműködés volt a fókuszban.

Elkészült a PostgreSQL, a népszerű nyílt forrású relációs adatbázis legújabb verziója. A szoftver története az 1980-as évekig nyúlik vissza, az első Postgres 1995-ben jelent meg, majd két évvel később kapta meg a PostgreSQL nevet. Azóta nagyjából évente jelennek meg új verziók, a 9.2 változat tavaly augusztusban érkezett, most pedig befutott a 9.3.

A 9.3 egyik fontos újdonsága, hogy a "foreign data wrapperek", amelyek külső adatforrásból (pl. Oracle DB, MySQL, SQL Server, Sybase, CouchDB, MongoDB) teszi lehetővé adatok elérését a 9.1 verzió óta, most már nem csak olvasásra, hanem írásra is képesek. A PostgreSQL 9.3 ezáltal jó alapot teremthet olyan alkalmazások számára, amelyek több eltérő adatbázisból és -ba dolgoznak, akár strukturált és nem strukturált adatokkal vegyesen. A sajtóanyagból kiderül, hogy az adatbázis olyan további fejlesztésekkel is gazdagodott, ami egyszerűbbé teszi az alkalmazások készítőinek az életét. Ezek közé tartoznak például új JSON constructor és extractor metódusok, valamint az automatikusan frissülő nézetek (view).

A PostgreSQL 9.3 megbízhatóságát javító fejlesztés a "fast failover", amely 1 másodpercen belüli átterhelődést jelent leállás esetén a másodlagos adatbázisra. Az üzemeltetők számára örömhír a pg_dump párhuzamos futtatásának lehetősége, amely meggyorsítja a nagy adatbázisok biztonsági mentését. Egy másik fejlesztés a nagyobb megbízhatóság szolgálatában a Streaming-Only Remastering. A "remastering" azt a folyamatot jelenti, amikor a leginkább naprakész másodlagos (standby) adatbázist nevezzük ki masternek. A 9.2 verzióban bevezetett "cascading replication" ezt a folyamatot különösen megbonyolította és időigényessé tette, a 9.3-ban azonban néhány apró módosításnak köszönhetően lehetővé vált a "remastering" pusztán az xlog rekordok alapján.

a cikk a hwsw.hu-n folytatódik.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>postgesql</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő