Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>red hat</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>red hat</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>red hat</em> cimkéjű tartalom.

WildFly néven él tovább a JBoss alkalmazásszerver

Hét év után úgy érzi a Red Hat, hogy a JBoss Application Server és a JBoss Enterprise Application Platform hasonló elnevezése összezavarhatja a vállalati ügyfeleket, ezért az ingyenes kiadás új neve WildFly lesz.

A Red Hat álláspontja szerint az azonos márkanév megtéveszti a felhasználó szervezeteket, ezért a Red Hat Enterprise Linux és a Fedora mintájára a JBoss esetében is szétválasztják az ingyenes, nyílt forráskódú terméket a fizetős, kereskedelmi változattól. A JavaBeans Open Source Software Application Server (vagy röviden csak JBoss AS) a Red Hat nyílt forráskódú Java EE alkalmazásszervere, ez a továbbiakban WildFly Application Server néven fut tovább, a JBoss Enterprise Application Platform pedig megtartja a márkanevet.

"Probléma volt, hogy a JBoss AS elnevezése túlságosan hasonlított a JBoss Enterprise Application Platforméhoz, emiatt sokan könnyen összetévesztették a két terméket. A szabad JBoss átnevezésével a termékek szegmentációját mindenki számára nyilvánvalóvá tesszük" - mondta mondta a ServerWatch-nak Jason Andersen, a Red Hat termékmenedzsere.

A Red Hat 2006-ban vásárolta meg a JBoss-t, 350 millió dollárért, részben saját részvény, részben készpénz formájában. A JBoss az elmúlt években a Javával párhuzamosan fejlődött, tavaly tavasszal jelent meg a hetes kiadás, amely a Java EE 6 részleges implementációja, ahogy elődje, a JBoss AS 6 is. A verzióváltást a szoftver alapoktól való szinte teljes újraírása indokolta, az azóta megjelent 7.1-es kiadás pedig teljessé tette az implementációt, amely így a teljes Java EE specifikációnak megfelel.

A névváltás ellenére a jboss.org, a közösséget összefogó központi portál neve nem változik. "Természetesen a legnagyobb és legismertebb projekt a JBoss AS, de a JBoss.org a Hibernate, Drools és Infinispan fejlesztői erőfeszítések összekötő pontja is, és mint ilyen továbbra is funkcionál majd" - mondta Andersen.

forrás:hwsw.hu

Egymilliárd dollár felett a Red Hat

Nyilvánosságra hozta a február 29-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit a Red Hat. A vállalat továbbra is "menetben van", bevétele 21 százalékkal nőtt éves szinten, üzemi eredménye 23 százalékkal javult. A cég a tisztán nyílt forrású szoftverekkel foglalkozó vállalatok közül elsőként ért el 1 milliárd dolláros éves forgalmat.

A teljes cikk itt.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>red hat</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

hétfő

19

2018.11.19.
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő