Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>rim</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>rim</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>rim</em> cimkéjű tartalom.

Kész a küzdelemre az új BlackBerry

Tegnap történelmet írt Kanada első és egyetlen okostelefon-gyártója, a Research in Motion. A hosszú ideje padlón lévő vállalat felállt és megmutatta, hogy kész továbbra is ringbe szállni az okostelefonok piacán. A sikerhez látszólag minden adott, de a nevet váltó cégnek így is borzasztó nehéz dolga lesz.

Fennállásának talán legnehezebb időszakát éli a kanadai Research in Motion, az egykor az okostelefonokat egyetlen ikonikus készülékben megtestesítő BlackBerryk gyártója. A cég január 30-án útnak indította vadonatúj mobil platformját, a BlackBerry 10-et, mely egészen az alapoktól kezdve különbözik a legtöbb mobilos operációs rendszertől, még ha ez a felszínen nem is mindig látszik. A kanadai vállalat ezzel párhuzamosan a legnagyobb meglepetésre hátrahagyta régi nevét, és felvette cégnévnek telefonjainak márkanevét, a BlackBerryt.

Különböző gyökerek

Az új platform rajtjára a BlackBerrynek sikerült példátlan méretű közösségi aktivitást generálnia, a kanadai gyártó bejelentése élénken foglalkoztatta a nyugati sajtót, a megmaradt felhasználókat, valamint úgy általában mindenkit, akik az okostelefon-piac mozgásai, újdonságai iránt valamelyest érdeklődnek. Tény, hogy a BlackBerry 10 egyik legjelentősebb fejlesztésének bizonyulhat ebben a szegmensben, ha más nem azért, mert felépítésében minden más modern okostelefon-platformtól különbözik.

A mikrokernel-alapú QNX-re épülő operációs rendszer, mely 2010-ben került teljes egészében a BlackBerry kezébe, a gyártó szerint minden versenytársánál alkalmasabb lehet a többfeladatos (multitask) használatra, valamint sokkal stabilabb, biztonságosabb működést is ígér a - ez utóbbi szempontok a cég üzleti ügyfelei körében különösen kritikusnak számítanak. A mikrokernel-alapú architektúráknál a kernel minden egyéb folyamattól teljesen elszigetelten működik, ez értelemszerűen vonatkozik az eszközmeghajtókra és az alkalmazásokra is.

a cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>rim</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő