Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>sávszélesség</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>sávszélesség</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>sávszélesség</em> cimkéjű tartalom.

Brutális szélessávú adatátvitelt demonstrált a BT

Másodpercenként 1,4 terabites adatátviteli sebességet ért el a BT és az Alcatel-Lucent Nagy-Britanniában. A két vállalat kísérletéhez már létező infrastruktúrát használt, ezzel megnyitva a kaput a későbbi minimális anyagi ráfordítást igénylő sebességnövelés előtt.

Bár a legtöbben csak egy-egy vágyakozó sóhajjal kommentálják ha a “gigabit” szót az internetkapcsolattal egy mondatban hallják, már a sebesség többszöröse is megvalósítható, ráadásul a jelenleg is létező infrastruktúra segítségével. Ezt Nagy-Britanniában a BT és az Alcatel-Lucent közös kísérlettel bizonyította be, amelynek során Anglia déli részén másodpercenként 1,4 terabites adatátviteli sebességet értek el.

A kísérlet érdekessége, hogy a szupergyors kapcsolatot meglévő optikai kábelen hozták létre, a londoni BT Tower és a vállalat suffloki Adastral parkban lévő kutatás-fejlesztési központja között, ami 410 kilométeres távolságot jelent. A BT vezető hálózati mérnöke, Neil McRae szerint az elért eredmény azt mutatja, hogy jelenlegi központi hálózatuk könnyedén bővíthető új technológiákkal, hogy így maximalizálják a meglévő infrastruktúra hatékonyságát.

A projekt megvalósításához a két cég egy “különálló szupercsatornát” hozott létre hét, 200 Gbps sebességű vonalból, melyek összesen 1,4 Tbps kapacitást biztosítanak - ez a BT szerint 44 tömörítetlen HD film továbbítására elegendő egyetlen másodperc alatt. A kivitelezéshez egy rugalmas rács-infrastruktúrát használtak, hogy a csatornák közötti eltérést a szokásos 50-ről 35 gigahertzre tudják csökkenteni, ezzel növelve azok sűrűségét a kábelen, így pedig 42,5 százalékkal javítva a spektrum kihasználtságát. A létrehozott csatornát azért nevezik “különállónak”, mert a szolgáltató már létező hálózatára épülve, transzparensen működik. A két cég szerint az együttműködés bebizonyította, hogy ez a megoldás a jövőben is járható utat jelent majd.

Noha a BT és az Alcatel-Lucent eredménye technológiai szempontból komoly előrelépést jelent, egyelőre nincs fizetőképes igény hasonló sávszélességre, legyen szó magán, vagy üzleti felhasználásról. A sebességigény azonban az Alcatel-Lucent szerint évi csaknem 35 százalékkal növekszik, így hamarosan szükség lehet az új technológiára. A most bemutatott 1,4 Tbps kapacitás ugyanakkor azt is jelenti, hogy a szolgáltatók komoly költségeket spórolhatnak későbbi fejlesztéseiken, hiszen minimális átalakítással már meglévő hálózatukkal is képesek lehetnek jócskán növelni a sávszélességet.

forrás: hwsw.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>sávszélesség</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő