Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>samsung</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>samsung</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>samsung</em> cimkéjű tartalom.

Samsung: tévé előtt ne beszélj személyes adatokról!

Harmadik félnek is kiadja a Samsung a mindig aktív mikrofonok által összegyűjtött hanganyagot. A helyzet nem tragikus, de a vállalat nem vállal garanciát a személyes adatok védelmére.

Hallgatózik a tévé - futott körbe azonnal az interneten a Samsung TV-k adatvédelmi tájékoztatójában foglalt figyelmeztetés. A kérdéses passzus szabadfordításban: "Kérjük figyeljen arra, hogy ha a kiejtett szavak személyes vagy érzékeny adatokat tartalmaznak, akkor az az információ benne lesz a hangfelismerés keretében gyűjtött és harmadik félnek átadott információk körében." A fenti szövegre az Electronic Frontier Foundation (EFF) egyik aktivistája hívta fel Twitteren a figyelmet, amelyet előbb a Daily Beast, majd más kiadványok is felkaptak.

A problémás harmadik fél

A hangvezérlés működéséhez a tévébe szerelt mikrofonnak folyamatosan működnie kell, hogy az eszköz azonnal be tudja fogadni a hozzá intézett kérdéseket illetve hangparancsokat. A folyamatosan aktív mikrofon tehát a szükséges rossz, kikapcsolni csak a teljes hangvezérlés leállításával lehet. Így nyilván előfordulhat, hogy a feldolgozásra kiküldött szövegekben mindenféle, a tévé előtt elhangzó beszélgetés tartalma bekerülhet, ez a rendszer megkerülhetetlen sajátossága.

A komolyabb probléma, hogy a Samsung fenntartja magának a jogot arra, hogy ezt a hanganyagot, a benne foglalt információval egyetemben harmadik félnek is átadhassa. Gyors megnyugtatásul: egyelőre az adatokat a dél-koreai vállalat kizárólag a hangszolgáltatást nyújtó Nuance-nak küldi meg, analitika és feldolgozás céljára.  A Samsung által kiadott közlemény szerint "a cég nem őrzi meg a hangvezérléshez kapcsolódó adatokat és azokat nem értékesíti harmadik félnek".

Ezzel együtt a fenti szöveg kizárólag a jelenlegi, mai állapotokra vonatkozik. Az adatvédelmi szövegben egyáltalán nem szerepel arra vonatkozó kikötés, hogy az adatokhoz kizárólag a Nuance kap hozzáférést, a fentiek alapján a cég bármikor dönthet úgy, hogy másoknak is ad betekintést (például azért, mert más beszállítóval köt a Samsung szerződést). Igaz, ezt a lehetőséget a Samsung nem is zárja ki, ezért ezzel potenciális veszélyként kell számolnia minden vásárlónak.

A személyes adatokkal való sáfárkodás komoly üzlet. A piac nagy királya a Google, a keresőóriást is rengeteg kritika éri az adatok minden határt feszegető gyűjtése miatt. Arról azonban kevés szó esik, hogy a Google soha, semmilyen körülmények között nem adja ki a felhasználók adatait (maximum érvényes bírósági parancsra). A cég az adatok feldolgozását saját hatáskörben végzi, így az sosem kerül a rendszer határain kívülre. Egy Samsung méretű cégtől alapszintű elvárás lenne egy ilyen garancia vállalása, ezt azonban a gigavállalat egyelőre nem hajlandó megadni.

Magyarul hogy is van?

A szöveget a Samsung magyar nyelvű dokumentumaiban is megpróbáltuk kikeresni, eddig sikertelenül. A cég a hangvezérlés funkcióval ellátott tévék használati utasításában annyit ír, hogy a szolgáltatás használatához el kell fogadni a "külső fél hangszolgáltatásokra vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatát, valamint meg kell adnia a Samsung számára a MAC-címét és egyéb személyes adatait". A kézikönyv hivatkozik egy, a hangfelismerésre vonatkozó adatvédelmi megjegyzésre is, erre azonban eddig nem sikerült rátalálni. A kérdésben a Samsung hazai képviseletének segítségét kértük, ha a cég válaszol, frissítjük a cikket.

A Nuance hangfelismerési megoldása egyébként egy egészen más kontextusban is felmerült az utóbbi időben, a Magyar Telekom használja a vállalat által szállított rendszert az előfizetők azonosítására - már két éve. A Telekom azonban leírja, hogy a hangmintákat saját szerverein tárolja, "a hangazonosítót személyes adatként és üzleti titokként, az adatvédelemre vonatkozó szabályok figyelembe vételével kezeli". Ebből könnyű arra következtetni, hogy a Nuance technológiája valószínűleg on-premise, előcsomagolt verzióban is megvásárolható.

forrás: hwsw.hu

Belép a LED-lámpák piacára a Samsung

A vállalat a magyar piacra is bevezeti LED világítástechnikai termékeit és stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetemmel. A LED égők magas ára többszörösen megtérül a hosszabb élettartamuk alatt.


A Samsung magyar képviselete az Óbudai Egyetemen jelentette be az új termékcsalád bevezetését. Vígh Attila, a Samsung marketing menedzsere egy kutatással, innovációval, oktatással kapcsolatos témájú stratégiai megállapodás megkötéséről is beszámolt, majd Major László, az automatika intézet docense tartott rövid felvilágosítást a LED technológia műszaki hátteréről. Elmondta, hogy ebben az esetben már nem izzókról, hanem lámpákról kell beszélnünk, és hogy a Samsung megkeresésére összehasonlító vizsgálatokat végeztek egy hagyományos izzó, egy halogén lámpa, egy kompakt fénycső, egy ismeretlen gyártó LED lámpája és a dél-koreai cég egyik terméke között. Mérték üzemeltetési paramétereiket, áramteljesítmény-felvételüket, vizsgálták a melegedésüket és a melegítésüket, illetve természetesen a fénytani jellemzőiket.

Kitért az azonos paraméterek problémájára: míg a hagyományos izzókat az határozza meg, hogy hány Wattosak, addig a modernebb technológiáknál a lumen számít. "A kettő közötti átváltást meg kell tanulnunk, mert most még rajta van a termékek dobozán az ezt segítő felirat, de idővel meg kell szoknunk az új mértékegységeket, hogy e szerint válasszunk a lámpák közül." A kiválasztott wolfram-szálas izzó egy 60 Wattos, 710 lumenes termék volt, ennek megfelelő megvilágítást adó termékeket választottak a többi technológiából. Az eredmények szerint a hagyományos izzó legmelegebb pontja a 210 Celsius fokot is elérte, azaz a felvett energia igen jelentős része hővé alakult, addig a halogénnél 104, a Samsung LED lámpánál 60 fokot mértek; utóbbi különlegessége volt, hogy nem a buránál, hanem a nyakánál volt ilyen forró. Egy hőkamerával szemléltették is a melegedési értékek közötti jelentős különbségeket.

a cikk az sg.hu-n folytatódik

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S 4

Csúcshardver, új funkciókkal bővülő TouchWiz és látványos, ám kérdéses hasznú új funkciók - így jellemezhető a Samsung Galaxy S 4. A formaterv sokat nem változott, kialakult a Samsung saját design-iskolája?

Bemutatkozott a Samsung legújabb csúcsmodellje, amely a Galaxy S 4 nevet kapta - ezúttal a dél-koreaiak lemondtak a római számok használatáról. Az újdonság meglepetésre az előd formatervének egy kissé módosított változatát kapta, a hardveres alapok és a szoftverkörnyezet azonban alaposan megújult.

a cikk a hwsw.hu-n folytatódik.

A bíró érvénytelenített 450 millió dollárnyi részt az 1 milliárdos kártérítésből a Samsung v. Apple ügyben

Folytatódik a bíróságon az Apple vs. Samsung per. Mint az ismert, tavaly nyáron a perben illetékes esküdtszék több mint 1 milliárd dollárnyi - 1 049 343 540 dollár - kártérítést ítélt meg az Apple javára a Samsunggal szemben. Az Észak-Kaliforniai Kerületi Bíróságon, az Apple vs. Samsung perben elnöklő Lucy Koh bírónő pénteken ebből az összegből érvénytelenített 450 514 650 dollárnyi részt, mert nem találta megalapozottnak ezen rész meghatározását (a megállapítás hibás jogi elméleten alapult). A bírónő újabb tárgyalást írt ki e hányad ismételt meghatározására. Koh szerint az esküdtszék két hibát vétett a kártérítési összeg meghatározásakor, ugyanakkor nem hozott olyan határozatot, amely kimondta volna, hogy az esküdtszék helytelenül állapította meg, hogy a Samsung megsértette az Apple szellemi tulajdonjogait. Az ezt megállapító határozatok még érvényben vannak. A csatározás folytatódik...

Részletek itt, itt és itt.

forrás:hup.hu

Súlyos biztonsági probléma az Exynos SoC-os Samsung eszközökkel

Az xda-developers.com fórumszekciójában alephzain arról számolt be, hogy az Exynos SoC-ra épülő Samsung eszközökkel kapcsolatban egy rendkívül súlyos biztonsági problémát fedezett fel. A problémát az okozza, hogy a Samsung kernelforrásából épített rendszeren a /dev/exynos-mem eszköz mindenki által írható/olvasható. Az érintett eszközök listáján szerepel a Samsung Galaxy S2, a Samsung Galaxy S3, a Samsung Galaxy Note 2, a MEIZU MX és potenciálisan minden olyan Exynos SoC-ra épülő eszköz, amely a Samsung kernelforrását használja alapul.

A felfedező szerint a jó hír az, hogy egyszerűen lehet rootolni a szóban forgó eszközöket. A rossz hír, hogy a Play Store-on keresztül történő exploitálás lehetséges, ennélfogva a probléma kritikus. Alephzain egy root shell PoC-t is elérhetővé tett. Részletek a fórumtopikban.

forrás: hup.hu

Hajlítható kijelzők sorozatgyártására készül a Samsung

A dél-koreai óriáscég mindenképpen szeretne lépéselőnybe kerülni a vetélytársaival szemben és ebben segítségére lehetnek a hajlítható képernyők. A társaság már számos prototípust bemutatott és a legújabb hírek alapján 2013-ban kezdődhet a sorozatgyártás is.

A The Wall Street Journal információi alapján a Samsung technológiája a jövő év első felében válhat elég kiforrottá a sorozatgyártás elindításához. A vállalat már 2005 novemberében hajlékony LCD-kijelzőt mutatott be és tavaly novemberben olyan hír látott napvilágot, miszerint már az idén jönnek a cég hajlítható mobiljai. 2011 decemberében a Samsung bemutatta a táblagépek jövőjével kapcsolatos koncepcióját, illetve azt, hogy milyen lehetőségek rejlenek az új paneltechnológiában. Idén júliusban pedig az a hír jelent meg, hogy 2014-ben jönnek a gyártó hajlítható képernyői.

forrás: sg.hu

A pletykák szerint a Samsung ötödével megemelte az iPhone és iPad készülékekbe szállított processzorok árát

Folytatódik a csata a két nagy rivális, a Samsung és az Apple közt. Az köztudott, hogy a Samsung processzorokat és egyéb komponenseket szállít az Apple iPhone és iPad termékéhez. Az Apple ugyan próbálta riválisához fűződő függőségi viszonyát csökkenteni, de úgy tűnik, hogy nem sikerült olyan partnert találnia, ami megfelelő mennyiségben tudna alkatrészeket gyártani, szállítani számára. Annak ellenére, hogy az A6 SoC-ot az Apple tervezte, a gyártását a Samsung végzi. Értesülések szerint a Samsung most közel 20%-kal megemelte az Apple számára gyártott processzorok gyártási árát. Az Apple pedig - jobb választás híján - elfogadta a Samsung áremelését.

Részletek itt.

forrás: hup.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>samsung</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő