Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>smart city</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>smart city</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>smart city</em> cimkéjű tartalom.

Okosabb buszok lesznek Pécsen

A következő hetekben írják majd alá a szerződést a busztársaság és a kivitelezést végző T-Systems Magyarország Zrt. képviselői, így még a nyáron elkezdődhet az utasok kényelmét szolgáló technikai eszközök leszállítása és beüzemelése. A folyamat végére a Tüke Busz Zrt. összesen 162 autóbuszán újul meg az utastájékoztatási rendszer és az azt kiszolgáló informatikai háttér, lényegesen egyszerűsítve a turisták és a helybeliek dolgát egyaránt.

Valamennyi buszra digitális tájékoztató táblákat szerelnek a szakemberek: a beltéri egységek az aktuális megállót mutatják majd, míg a külsők a járatszámról és az útvonalról adnak tájékoztatást. Utóbbiból mindjárt három is lesz buszonként: kerül egy a járművek elejére, hátuljára és jobb oldalára egyaránt, így első pillantásra, gyorsan és könnyen azonosíthatóak lesznek az egyes járatok. A beltéri kijelzőket – amelyekből a csuklósokba kettőt is szerelnek a jobb láthatóság végett – hangosbemondók is kiegészítik, könnyebbé téve a látássérültek mindennapi közlekedését.

A fenti berendezéseket két dinamikus utastájékoztató tábla is kiegészíti majd, amelyek az uránvárosi buszvégállomáson kapnak helyet és a járatok indulási helyéről, idejéről lehet majd róluk tájékozódni. Mindezek zökkenőmentes működését buszonkénti fedélzeti számítógépek és korszerű központi szerverek fogják biztosítani.

A projekt kevésbé látványos elemeként hat járműre (köztük midi és csuklós buszokra is) utasszámláló szenzorok kerülnek. Így a Tüke Busznak lehetősége lesz pontos és naprakész adatokat gyűjteni az egyes járatok, útvonalak aktuális forgalmáról és ezeknek megfelelően optimalizálni a buszok sűrűségét

forrás:wikitech.hu

 

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>smart city</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő