Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>ubuntu</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>ubuntu</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>ubuntu</em> cimkéjű tartalom.

Ubuntu Nexus 7 tableten

Bemutatkozik a tabletekre szánt Ubuntu

A Canonical még a február végi Mobile World Congress előtti viszonylagos csendben mutatta be az Ubuntu tabletekre szánt verzióját, amelyet a barcelonai rendezvényen már ki is lehet majd próbálni. Megjelenésének várható ideje 2013 vége.

A PC-k millióit már meghódította az Ubuntu, a Linux-disztribúció a többi képernyő felé is elkezdett terjeszkedni. Korábban már megjelent a tévés interfész, a héten elérhető lesz az okostelefonokra fejlesztett Ubuntu, tegnap pedig bemutatta a Canonical, hogyan képzeli el az operációs rendszerét a tableteken. A vállalat által prezentált képek és videók tanúsága alapján a tabletes Ubuntu sok tekintetben hasonlítani fog a többi verzióhoz, ami nem is csoda, a fejlesztők szeretnék elérni, hogy a különböző ubuntus eszközök hasonlóan működjenek, használatuk magától értetődő legyen azok számára, akik már ismerik valamelyiket.

PC, tévé, telefon, tablet

A tabletes operációs rendszer felületének alapja az "edge magic", ami lényegében annyit tesz, hogy az alkalmazások elfoglalhatják a teljes képernyőt, irányításra az ujjakat a képernyő éléről behúzva van lehetőség. A tabletes Ubuntu a PC-ken megszokott Unityhez hasonló felületet kapta, ahol bal oldalon találhatók a kedvenc szoftverek, balról a kezet behúzva pedig az éppen futó alkalmazások listáját kapjuk. Van természetesen HUD is, ami itt hangvezérléssel egészül ki - ennek gyakorlati haszna majd akkor derül ki, ha a készülékek kipróbálhatók lesznek.

A tabletes Ubuntu multitaskingban nagyon erős. Ez jelen esetben nem csak azt jelenti, hogy egyszerre több szoftver futhat, hanem hogy azok között megosztható a képernyő is - hasonlóan a Windows 8 új felületéhez. Az Ubuntu esetében ráadásul együtt futhat egy tabletes alkalmazás, valamint egy telefonos is, ezt hívja a cég "side stage"-nek. "Ez az Ubuntut a legjobb multuitasking operációs rendszerré teszi a tabletek között" - mutatta be a képességet egy videóban Mark Shuttleworth, a Canonical vezetője.

a cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Okostelefonokra is jön az Ubuntu

A korábbi jelzéseknek megfelelően a Canonical okostelefonokon is elérhetővé teszi Linux alapú operációs rendszerét, amely a világon elsőként nyújthat univerzális élményt minden meglévő eszközön.

A hivatalos oldalon 2012 utolsó napjaiban ott virított a visszaszámlálás, amely január 2-ára vetítette előre a fontos bejelentést. Erre végül sor is került, így megtudhattuk, hogy komolyan gondolták a korábbi jelzéseket, miszerint a jövőben a hordozható és mobil eszközöket helyezik majd előtérbe a fejlesztés során. Az asztali és noteszgépekről jól ismert, a legnépszerűbb Linux változatok közé tartozó szoftver így hamarosan jóval több megoldáson elérhető lesz.

a teljes cikk az sg.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>ubuntu</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő