Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>virus</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>virus</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>virus</em> cimkéjű tartalom.

Itt a következő ijesztő vírus, amely szép csendben fertőzi a gépeket

A világot letaroló Wannacry zsarolóvírus után egy újabb rosszindulatú szoftver bukkant fel, amely szintén az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA) lopott eszközökkel működik, és csendben fertőzi a gépeket.

A Wannacry után egy újabb vírust fedeztek fel horvát IT-biztonági kutatók, ez azonban egyrészt tanult elődje egyes hibáiból, másrészt több NSA-től szerzett hacker eszközt is használ. Az EternalRocks névre keresztelt új vírus egyik számítógépről egy másikra a Wannacry által is használt sérülékenységet kihasználva másolja át magát, de további hat másik NSA-eszközt is használ.

Az IT-biztonsági szakemberek szerint az új vírus gyorsabban is terjedhet, mint a Wannacry, amely mindeddig 240 ezer gépet fertőzött meg (főleg nem frissített Windows 7-et futtató gépeket). A nagy különbség a két vírus között, hogy a Wannacry zsarolóvírusként működik, az EternalRocks viszont egyelőre nem csinál semmit:

nem titkosít fájlokat, nem épít botnetet. Ezzel szemben távoli hozzáférést ad a számítógépekhez a hackerek kezébe, vagyis bármikor élesíthetik a fegyvert.


Ráadásul az EternalRocksból már kiszedték azt a beépített leállító kapcsolót, amelyet véletlenül fedezett fel egy programozó még múlt héten, és amely a vírus megállítását lehetővé tette. A vírus 24 órás késleltetéssel aktiválja magát, és az IT-biztonsági kutatók megtévesztésére a Wannacryhoz hasonló fájlneveket is használ.

Az EternalRocksot felfedező szakértők szerint a fertőzés még nem terjedt el széles körben. Ugyanakkor szerintük az új vírus megjelenése intő jel lehet a jövőre nézve, hogy az NSA-től lopott eszközök felhasználása még csak most kezdődött el.

forrás: portfolio.hu

 

Magánvélemény: Szerencsére csak a Windows-os gépeket érinti.

10 milliónyi veszély: így védekezhet ellenük

A Kaspersky Lab 2014 januárjáig megközelítőleg 200000 egyedi mobil vírust gyűjtött össze, ami 34 százalékos növekedést jelent 2013 novemberéhez képest. Két hónappal korábban több mint 148000 egyedi mintát rögzítettek. A kiberbűnözők változatlanul az androidos mobil eszközökre összpontosítanak: a vállalat jelentése megállapította, hogy januárban meghaladta a 10 milliós határt a rosszindulatú androidos alkalmazások száma.

2014. január 30-án a Google Play hivatalosan 1103104 alkalmazást kínált. Azonban a nem hivatalos app áruházakban sokkal több alkalmazást is találhattak a felhasználók, amelyeknek nagy része valószínűleg kártékony vírus. A víruskergetők immár 10 millió kétes eredetű alkalmazást azonosítottak, ami azt bizonyítja, hogy a kiberbűnözők egyre inkább használják a legálisnak tűnő Android szoftvereket rosszindulatú kódjaik terjesztésére.

A legtöbb esetben a rosszindulatú programok a felhasználók pénzügyi információit célozzák. Pontosan ez volt a helyzet például a Carberp trójai mobil verziójával, amely Oroszországból származott. Ez a vírus ellopja a felhasználók bejelentkezési adatait, miközben azokat egy bank szerverének küldik. Szakértők szerint a legtöbb rosszindulatú androidos alkalmazást Oroszországban írják.

A fertőzések elkerülésére érdemes követni a következő biztonsági ajánlásokat:
-Ne aktiválja a "feljesztői üzemmódot" a készülékén!
-Ne telepítsen harmadik féltől származó applikációkat!
-Csak hivatalos csatornákból származó alkalmazásokat telepítsen!
-Ha telepít egy új alkalmazást, gondosan tnaulmányozza, hogy az milyen jogokat kér!
-Használjon védelmi szoftvert!

forrás: technet.hu

Hogyan kapták el az amerikai kémrepülőt az irániak

címmel egy cikk jelent meg a computerworld.hu-n.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>virus</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

péntek

20

2019.09.20.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő