Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>wifi</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>wifi</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>wifi</em> cimkéjű tartalom.

Új világrekord vezeték nélkül: 100 Gbit/s

Megdöntötték a vezeték nélküli adatátvitel sebességrekordját a Stuttgarti Egyetem kutatói. A szakemberek másodpercenként 100 gigabitet továbbítottak fotonikus technológiával. A módszer a megfelelő infrastruktúrától távoli területeken kommunikációjában és a háztartásokban is felhasználható lehet.

A kábeleken alapuló telekommunikációs hálózatok kiépítése a vidéki és agglomerációs területeken is komoly befektetéseke árán valósítható meg, így egyre nagyobb az igény a vezeték nélküli szélessávú adatátvitelre, amivel olyan helyekre is elérni, mint a természetvédelmi területek vagy autópályák, méghozzá a vezetékes megoldásnál sokkal olcsóbban. A technológiában rejlő potenciált a legutóbbi rekordkísérlet - és az eredményeként született világrekord - is demonstrálja, amely során kutatók laboratóriumban másodpercenként 100 gigabit adatot továbbítottak 237,5 gigahertzes frekvencián, 20 méteres távolságra. A német oktatási és kutatási minisztérium (BMBF) támogatta “Millilink” kísérletekben korábban több mint egy kilométerre sikerült adatot továbbítani, másodpercenként 40 gigabites sebességgel.

a cikk a hwsw.hu-n folytatódik.

Hamarosan érkezhet a gigabites, vezeték nélküli USB

Új, vezeték nélküli USB szabványon dolgozik az USB Implementers Forum. A Wi-Fi Szövetséggel együttműködésben fejlesztett MA USB várhatóan sikeresebb lesz a korábbi hasonló próbálkozásoknál, mivel a létező Wi-Fi frekvenciákra épül. Segítségével a készülékek fizikai kapcsolat nélkül kommunikálhatnak majd USB protokollon keresztül.

Az USB Implementers Forum (USB-IF) bejelentette, már dolgozik egy új, vezeték nélküli USB szabványon, ami lehetővé tenné a Wi-Fi frekvenciákon keresztül történő adattovábbítást, akár másodpercenként több gigabites sebességgel. Az új MA USB-t (Media Agnostic USB) arra tervezték, segítségével a különböző készülékek és dokkolók az USB protokollon keresztül kommunikálhassanak, de fizika kapcsolat nélkül.

Hasonló koncepciót már 2004-ben is láthattunk, az akkor bevezetett Wireless USB azonban csak a WiMedia UWB (ultra-szélessáv) 3,1 és 10,6 gigahertzes frekvenciáin működött, míg az MA USB számos platformon elérhető lesz, mivel a Wi-Fi-nél megszokott 2,4 illetve 5 gigahertzes, valamint a fejlesztés alatt álló WiGig (Wireless Gigabit) 60 gigahertzes frekvenciáit is használja majd a WiMedia UWB mellett.

a cikk folytatása a hwsw.hu-n

Gesztusvezérlés Wi-Fi használatával

A WiSee új megközelítésbe helyezi a gesztusvezérlést, a megvalósításra a már egyre több helyen megtalálható Wi-Fi routereket használja.

A következő egy-másfél évben több mozgásvezérlő is versenyezni fog a vásárlók kegyeiért, és a Leap Motion, a MYO és az új Kinect mellé most a WiSee is bejelentkezett.

A WiSee fejlesztői az eddigiektől teljesen eltérő módon álltak a tervezéshez, és egy már meglévő, egyre több otthonban és irodában megtalálható technológiára, a Wi-Fire építkeznek. Legnagyobb előnyeként azt hozzák fel, hogy a többi megoldással ellentétben az övékhez nem szükséges mindenképpen plusz eszköz, hanem akár a mostani Wi-Fi eszközöket is lehetne módosítani erre a célra.

A WiSee a rádiójelekben az emberi mozgás során előidézett kismértékű változásokat értelmezi és alakítja különböző parancsokká. A rendszer jelenleg 94 százalékos hatékonysággal ismeri fel az előre definiált kilencféle gesztust, és mivel rádiójelekről van szó, nem kell feltétlenül a vezérelni szándékozott eszköz előtt vagy közelében tartózkodnunk, akár egy másik szobából is „parancsolgathatunk”. Több ember esetén a WiSee a 802.11n-es Wi-Fi szabvánnyal bevezetett MIMO-t (multiple in, multiple out) használja, azaz bizonyos antennával fókuszál egy bizonyos személyre. A véletlen parancskiadást elkerülendő, a WiSee-t először egy általunk előre beállított mozdulattal vagy mozdulatsorozattal aktiválnunk kell, így érdemes olyasmit választani, amit az ember általában nem nagyon csinál.

A várható árról és megjelenési dátumról egyelőre nincs információ, de ha a fejlesztők válaszolnak a kérdéseinkre, frissíteni fogjuk a hírt.

Lassan eltűnnek a kábelek az otthoni elektronikában

Pár éven belül jelentős mértékben teret nyer az otthoni szórakoztatóelektronikai rendszerek összeköttetésében a Wi-Fi, miután egyre több olyan készülék - televízió, set-top box vagy más, asztali lejátszó - kerül forgalomba, ami vezeték nélkül továbbít videojeleket.

A  cikk a hwsw.hu-n jelent meg.

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>wifi</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

szombat

21

2019.09.21.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő