Fontos linkek Fontos linkek

  • WEB mail
  • Telefonkönyv
  • PTE
  • PMMK
  • ETR

Állásajánlatok Állásajánlatok

A <em>xp</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

A <em>xp</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Hírek Hírek

A <em>xp</em> cimkéjű tartalom.

Az USA haditengerészete még mindig XP-t használ

A Microsoft tavaly megszüntette a Windows XP támogatását, már nem szállítanak frissítéseket, olyanokat sem, amelyek a biztonsági réseket foltozzák. Viszont még mindig sok cég futtatja az elavult operációs rendszert, akik külön fizetnek a Microsoftnak, hogy folytassa az elavult operációs rendszer foltozását.

Az amerikai haditengerészet közleményben jelentette be, hogy 2016 júliusára átáll a Windows újabb verziójára – ez azt jelenti, hogy még mindig XP-t használnak. A haditengerészetnek külön szerződése van a Microsofttal, ami 2017 június nyolcadikáig biztosítja a biztonsági frissítéseket az elavult operációs rendszerhez. Összesen 31 millió dollárt fizetnek ezért.

A haditengerészet szerint rengeteg alkalmazásuk van, amit nem tudnak használni az új operációs rendszerekkel, amíg nem modernizálják vagy dobják ki őket. Az XP hivatalos támogatása egyébként 2014 áprilisában ért véget, akkor 2015 áprilist jelölte meg a haditengerészet fejlesztési célnak, sok pécét frissítettek is, de a hajók, tengeralattjárók rendszerei még hátra vannak.

Pontos számokat nem mondanak, de azt igen, hogy évente 9 milliót fizetnek a Microsoftnak, ez alapján nem kevés gépről van szó. A friss felmérések szerint a világ 15 százaléka futtat még XP-t.

forrás: index.hu

Kampány a Windows XP lecseréléséért

A Microsoft drasztikus módon igyekszik rábírni az elavult operációs rendszert használókat arra, hogy váltsanak a Windows 7-esre vagy 8-asra. A cég szerint az összes operációs rendszere közül a Windows XP a legkevésbé biztonságos

"A Windows XP nem csupán a legkevésbé biztonságos a Microsoft összes operációs rendszere közül, a használata egyre kockázatosabb" - olvasható többek között a társaság Security Intelligence Report című aktuális jelentésében. A Windows XP 2001-ben jelent meg, napjainkra elavult, ennek ellenére még rengetegen használják, felhasználók, szervezetek és cégek egyaránt. Pedig azóta már három operációs rendszer is megjelent, a Windows Vista, a Windows 7 és a Windows 8. A Windows Vista nem volt diadalmenet, napjainkban már kevés számítógépen található meg, ellentétben a Windows 7-essel, ami rendkívül sikeres, kiforrott és stabil. A Windows 8 ugyanakkor a csempés felület miatt egyelőre nem igazán népszerű.

Számos cég igyekezett halogatni a váltást, ezért nem cserélték le a Windows XP-t a Vistára, majd a Windows 7-esre. Gyakori felvetés, hogy a meglévő célprogramok adott esetben nem futnak majd megfelelően az új operációs rendszerek alatt, nem kompatibilisek azokkal. További érv, hogy az új szoftverváltozatok beszerzése sok pénzbe kerülne, a Microsoft ezért 2014 áprilisig meghosszabbította a Windows XP terméktámogatását.

A váltás azonban mostanra elkerülhetetlenné vált, az XP elavult, gyakorlatilag időzített bombának számít. Az aktuális Security Intelligence Reportban többek között az áll, hogy a Windows XP - a Windows 8 64 bites verziójához képest - több mint 56-szor gyakrabban válik kártevőkkel végrehajtott támadások áldozatává, s ez a tendencia erősödik. A mostani kampány erősen hasonlít az Internet Explorer 6 nyugdíjazásával kapcsolatos akcióra. 2009 augusztusában mozgalom indult az IE6 eltüntetéséért, majd a tengerentúli társaság is mindent elkövetett az Internet Explorer 6-os verziójának végleges száműzéséért.

forrás:sg.hu

Oktatási hírek Oktatási hírek

A <em>xp</em> cimkéjű tartalom.

Nincs eredmény.

Naptár Naptár

csütörtök

19

2019.09.19.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ezen a napon nincsenek események.
Idő Cím Típus  
Ezen a napon nincsenek események.
0 tétel megjelenítése.

Cimkefelhő Cimkefelhő