BARANYA

OPEN

2012. MÁRCIUS 1-2.

7632 PÉCS, MEGYERI ÚT 72.

Felhívás – Baranya Open


A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara és a Pollino Team Hungary „Baranya Open" elnevezéssel csapatversenyt hirdet a robottechnika iránt érdeklődő tehetséges fiatalok számára.


A verseny helyszíne:  Pollack EXPO 2012 – Pécs, EXPO-Center

Időpontja:  2012. március 1-2.

Jelentkezési határidő:  2012. január 31.


Azon tehetséges, alapszintű informatikai ismeretekkel rendelkező diákok jelentkezését várjuk, akik új kihívásokat és sikereket keresnek a mobilrobot programozás területén.


A részletes versenykiírás megtalálható a letölthető anyagok közt.

2012.01.09.

2012.02.03.

Az online regisztráció lezárult. Köszönjük a jelentkezéseket!


Megkérjük azon csapatokat, melyek még nem döntöttek a csapatnévről, illetve még nem készítettek csapatlogót, mihamarabb pótolják a hiányosságokat!


Ezúton hívnánk fel a figyelmeteket, hogy 2012. február 7-én (kedden) és 9-én (csütörtökön) tartjuk meg bemutató, ismerkedő előadásunkat. Az előadásokat 16:00-ra tervezzük, így talán iskolai hiányzás nélkül el tudtok jönni megismerkedni a robottal.


A bemutató témája:

- A robot felépítése

- Működésének elve

- Ismerkedés a programozási környezettel

  1. -Gyakorlati programozási bemutató


Tervezett időtartam 2 óra.


Helyszín: PTE - PMMIK - Pécs, Boszorkány u. 2.

(legkönnyebb megközelítés 37-es busszal)


Gyülekező az aulában.


Minden kedves csapatot várunk szeretettel! Nem kötelező jellegű a megjelenés, de a saját érdeketekben érdemes eljönni.


Kérünk benneteket, jelezzetek vissza csapatnévvel, hogy melyik nap kívántok részt venni a tájékoztatón!

2012.02.07. 16:00

Bemutató előadás

ELMARAD!

2012.02.09. 16:00

Bemutató előadás

2012.02.10. 09:00

Minősítő feladat kiadása

2012.02.24. 23:59

Minősítő feladat

beadási határideje

2012.02.06.

Kedves Csapatok!


A Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője a megyében kialakult és az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-dunántúli Regionális Központja előrejelzése alapján várható rendkívüli időjárási körülmények miatt 2012. február 7-re és 8-ra Baranya megye valamennyi közoktatási intézményében rendkívüli szünetet rendelt el.


Bár a döntés nem vonatkozik a Pécsi Tudományegyetemre, mégis úgy döntöttünk, hogy az eredetileg február 7-re tervezett bemutató előadás ELMARAD!


A szünet meghosszabbításától függetlenül a február 9-én 16 órakor kezdődő előadás mindenképp megtartásra kerül, ezért kérünk minden olyan csapatot, akik tehetik erre az időpontra jöjjenek. Ha van olyan csapat, akiknek ez az időpont nem megfelelő, kérem jelezzék felénk és megpróbálunk összeegyeztetni egy időpontot az elmaradt előadás pótlására.

2012.02.10.

2012.02.11.

Kedves Csapatok!


Elkészült a gyakorlások időbesztás-terve. Ha van olyan csapat, amely a kiírt időpontban nem tud megjelenni, kérem jelezze!


Azon csapatok, melyek még nem döntöttek a csapatnévről illetve nem jelöltek meg gyakorlásra megfelelő időpontokat, kérem sürgősen pótolják a hiányosságot, mivel addig nem tudjuk őket gyakorlásra beosztani!


A beosztásban található "(szabad)" jelzésű időpontokra emailben, vagy személyesen a gyakorlás folyamán lehet jelentkezni! Javasoljuk használjátok ki a gyakorlási lehetőségeket, mert a minősítő feladat beadásáig kevés idő van hátra!


A továbbiakban egy másik teremben is tervezünk kialakítani egy gyakorló pályát, ezért a hét folyamán további szabad gyakorló időpontokra lehet majd jelentkezni. Az időbeosztás folyamatosan frissülni fog, a legfrissebb verziót megtaláljátok itt a honlapon.

Kedves Csapatok!


A minősítő feladat kiadása megtörtént.


A feladat megoldásához gyakorlási lehetőségeket biztosítunk hétfőtől-péntekig (a szombat szervezés alatt áll) 14:00-20:00 között a bemutató előadás helyszínén (PTE-PMMIK - Pécs, Boszorkány u. 2. A219 terem). Egy alkalom várhatóan 45 perc lesz.


Ezúton kérnénk meg azokat a csapatokat, melyek nem tudtak a bemutató előadáson megjelenni, hogy küldjenek egy emailt, melyben megírják, hogy az első hét folyamán mely időpontok lennének megfelelőek a gyakorlásan való megjelenésre.


Kérjük minél nagyobb intervallumokat adjatok meg, hogy minden csapatot minél többször be tudjunk osztani a gyakorlásokra.


Ha a minősítő feladattal kapcsolatban bármilyen kérdésetek lenne, kérjük írjátok meg nekünk!

2012.02.19.

Kedves Csapatok!


Az elmúlt hét gyakorlatai során azt vettük észre, hogy számos csapatnál problémát okoz a referencia felvétele, vagy egyáltalán nem foglalkoztatok vele. Szeretnénk segíteni egy általunk készített alprogrammal, mellyel ezt könnyen megoldhatjátok.


Az alprogram használatával az infra szenzorok segítségével a robot mindig azonos pozícióba hozza saját magát, ha mögötte és mellette bal oldalt falat érzékel (+/- 30 fokos szögig). Minden csapat eldöntheti, hogy szeretné-e és hogyan szeretné ezt használni. Tetszés szerint módosíthattok rajta, de a módosításokat kérjük a dokumentációban leírni.


A programban a távolságokkal állítható be a robot távolsága értelemszerűen a falaktól (0-2,5 közötti értékekkel), a szögkorrekcióval a szenzorok szórásából adódó hibát lehet kiküszöbölni (0,8 - 1,2) ezzel érhető el hogy a robot merőlegesen álljon a falra. A határ-változókkal a kilépési feltétel teljesülése módosítható, így a pontosság és a beállási idő módosul ezzel. A kilépési változó "q", így az alprogramból kilépési feltételnél egyszerűen csak ezt kell megadni. A kilépés előtt a referencia változókban megadott értékeket veszi fel az odometria.


A program “Referencia felvétel” néven megtalálható a letölthető anyagok közt.

2012.02.25. 20:00

Minősítő feladat

eredményeinek kihirdetése

2012.02.25.

Kedves Csapatok!


A minősítő feladat eredményei megtalálhatóak a letölthető anyagok közt.

Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak!

2012.03.01-02.

Baranya Open - A verseny

2012.02.26.

Kedves továbbjutó Csapatok!


A feladatmegoldások bizonyítják hogy elsajátítottátok a Robotino-val kapcsolatos alapismereteket. A döntőben új feladatok várnak Rátok, melyeket a helyszínen kell megoldanotok. 


A robotok szenzorozottsága meg fog változni a döntőre. Mivel senki sem használta a korong érzékelő optikai szenzort, ezért ez lekerül a robotról és felkerül helyette egy lámpaérzékelő szenzor. Erről bővebb információt a letölthető anyagok közt találtok.


A szenzort a hét elején (hétfőn és kedden) mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni és reméljük éltek is lehetőséggel, hogy ne a versenyen találkozzatok először vele. A szenzorral való ismerkedésre a szokásos módon, itt a honlapon található időbeosztás alapján lehet jelentkezni, minden csapat egy időpontot választhat.

2012.03.02.

Kedves Csapatok!


Véget ért az első Baranya Open robottechnikai verseny. A verseny eredményei megtalálhatóak a letölthető anyagok közt.


Gratulálunk a győztes csapatnak, a többieket pedig arra biztatjuk, hogy lelkesedésüket és mutatott küzdeni akarásukat megtartva, a hibákból és nehézségekből tanulva tekintsenek előre a következő verseny felé, ahol természetesen ne legyen más céljuk, mint a győzelem!


Reméljük, hogy a Ti is hasonlóan jól érezték magukat, mint mi, a szervezők és hasznos tapasztalatokkal, valamint kellemes emlékekkel gondoltok vissza a versenyre!

2012.03.04.